СИКАРИО, THE WALK: ЖИВОТ НА РЪБА И МЮН: ПАЗИТЕЛЯТ НА ЛУНАТА ПО КИНАТА

През новия филмов уикенд ще можем да видим няколко интересни заглавия

0 коментара Сподели:

Последната 3D лента на Ридли Скот предизвика интерес, но недостатъчен, за да измести "Хотел Трансилвания 2" от първото място в бокс офиса. Анимацията отново направи отличен уикенд с повече от 200 000 лв. приходи. "Марсианецът" изкара близо 170 000 лв. Трети остана "Еверест" с близо 70 000 лв. През новия филмов уикенд ще можем да видим няколко интересни заглавия. Дългоочакваната криминална лента на Дени Вилньов, "Сикарио", номиниран за Златна палма тази година в Кан. И новата творба на Робърт Земекис "The Walk: Живот на ръба". По-малките зрители могат да видят френската анимация, "Мюн: Пазителят на Луната".

СИКАРИО
режисьор: Дени Вилньов
сценарист: Тейлър Шеридан
в ролите: Емили Блънт, Бенисио дел Торо, Джош Бролин, Джо Бернтал, Джефри Донован, Виктор Гербер и др.
очаквания: 9/10
рейтинг в imdb: 8.1/10 (от 18259 гласа)
рейтинг в metacritics: 81/100
рейтинг в rottentomatoes: 93%

Канадският майстор Дени Вилньов продължава да набира все по-голяма популярност. В края на 2013 пусна цели два изключителни филма – номинирания за "Оскар" "Затворници" и неиздадения у нас, но набрал култов статут "Враг" отново с Джейк Джиленхол. В момента работи по широко обсъжданото продължение на "Блейд рънър", а вече можем да видим и последното му произведение – "Сикарио".
В беззаконната гранична зона между САЩ и Мексико идеалистичният агент на ФБР Кейт Мейсър (Блънт) е включена от елитно правителствено лице – Мат Грейвър (Бролин), в отряд, който да помага в ескалиращата война срещу наркотиците. Воден от енигматичен консултант със съмнително минало, Алехандро (Дел Торо), екипът се отправя на едно незаконно пътешествие, което принуждава Кейт да постави под въпрос всичко, в което вярва, за да оцелее.
С номинация за "Палма" по-рано през годината "Сикарио" получава отлични оценки от критиката:

"Воден от изключителната работа на Емили Блънт и Бенисио дел Торо, "Сикарио" е напрегнат и стегнат трилър от много голяма дълбочина."

THE WALK: ЖИВОТ НА РЪБА
режисьор: Робърт Земекис
сценарист: Робърт Земекис, Кристофър Браун
в ролите: Джоузеф Гордън-Левит, Шарлот Ле Бон, Клеман Сибони, Бен Кингсли и др.
очаквания: 7/10
рейтинг в imdb: 8/10 (от 3845 гласа)
рейтинг в metacritics: 70/100
рейтинг в rottentomatoes: 86%
През 2008 излезе документалният филм "Човек върху жица", базиран по книгата на Филип Пти, който преминава по опънато въже между кулите близнаци в Ню Йорк през 1974 година. Лентата спечелва "Оскар", БАФТА и още куп международни награди. Сега може да видим и игрална версия на случилото се през 74-а, режисирано от обичания Робърт Земекис. С бюджет от 35 милиона долара и Джоузеф Гордън-Левит в главната роля, "Живот на ръба" получава много добри отзиви от критиката:

"The Walk: Живот на ръба" опитва ловко да балансира между спираща дъха визия и драма, базирана на факти, и като своя ходещ по въже протагонист лентата успява да изпълни целта си с впечатляваща убедителност."

МЮН: ПАЗИТЕЛЯТ НА ЛУНАТА
режисьор: Александър Хебоян, Беноа Филипон
сценарист: Жером Фанстен, Беноа Филипон
очаквания: 4/10
рейтинг в imdb: 6,9/10 (от 148 гласа)

Когато фавн на име Мюн става пазителят на Луната, той се изправя пред инцидент, който може да постави Луната и Слънцето пред опасност. Балансът между деня и нощта е застрашен от безчестния титан Некрос, който иска Слънцето за себе си. С помощта на Глим и воина Сохон тримата се отправят на пътешествие за възвръщането на Слънцето и Луната на правилните им места в небето.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *