Любовта наднича през миглите ти

Или когато вече не търсиш поредната "жертва" за през нощта, а любимата й чаша за кафе на сутринта

0 коментара Сподели:
Любовта наднича през миглите ти

В последно време наблюдавам интересна тенденция във вечния стремеж към любов на хората.

В случая визирам по-младите, разбира се, но ако в следващото описание откриете себе си, а отдавна вече не сте студенти или начинаещи в кариерата, може би трябва да се замислите. Този нов тип търсещ човек може да бъде намерен да се забавлява или в Градската градина през лятото, или в някой модерен клуб през останалите сезони – всеки петък и събота вечер, без изключение. Той излиза, за да дебне. Когато си набележи жертва, по най-деликатния възможен начин й намеква, че има интерес, но ако тя случайно го сподели на момента, той автоматично губи своя. Все пак преследването нахъсва – особено ако по-дълго време удря на камък. И така нашият модерен влюбен се озовава почти на секундата във всяко заведение, където тръпката му се е „отбелязала“, посещава всички ивенти, на които може случайно да я засече, и се моли за един разсеян поглед, за кратък разговор, за запалена с чуждата запалка цигара.

Любовта наднича през миглите ти

И на следващия ден разказва на приятелите си, че почти е станала работата, още малко и любовта ще пламне двустранно…Уви, няма.

Докато ти хвърляш премрежени погледи към обекта на желанията си в задимения бар, любовта наблюдава с умиление една гледка от бъдещето – теб и гаджето ти (съвсем различно момче), гушкащи се на дивана, а не танцуващи диво в дискотеката.

Любовта наднича през миглите ти

Любовта наднича през миглите ти, когато се будиш късно, а той лежи с отворени очи до теб от часове, но не става, за да не наруши спокойствието ти.

Любовта го парва по ръката, докато ти прави кафе всяка сутрин – дори когато се е успал и е на път да закъснее за работа. Любовта го подсеща да ти купи цветя на връщане към къщи и да се отбие да ти вземе шоколад, защото винаги искаш нещо сладко след вечеря. Любовта отбелязва точния момент, в който трябва да спрете да се карате, за да не се засегнете сериозно дори когато сте си най-ядосани. Любовта ви топли по-силно и от най-горещия радиатор през зимата. Тя ви кара да премълчавате онези най-дребни подробности, от които знае, че ще ви заболи, а не е необходимо – без вие да го осъзнавате.

Любовта наднича през миглите ти

Любовта ти помага да се отпуснеш и да рискуваш да бъдеш наранена от точния човек. Защото в уравнението няма нито едно неизвестно, което може да ти причини болка.

Любовта ти помага да запазиш самообладание и в най-трудните моменти, защото знае, че в края на деня ще те остави в сигурни ръце. В неговите ръце – които заслужаваш. А не в онези на момчето от бара, за които няма значение дали държат теб или което и да било друго момиче, приближило се в тъмното за огънче.

Ресторантите с пица и паста, които пренасят Италия в София

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *