АНИМАЦИОННАТА САГА „ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА“ РАЗКАЗВА БЪЛГАРСКИ МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ

Помогни българското фентъзи творение да събере милион гледания, за да стане сериалът наистина легендарен!

0 коментара Сподели:

Днес е един специален ден и ще ти кажем защо. Днес можем да видим частичка от една велика българска продукция, която предстои да види бял свят.

Трейлърът на епизод 1 от „Златната ябълка“ – първия анимиран сериал, базиран на български фолклор, е вече лайв!

Не мислиш ли, че е крайно светът да научи повече за увлекателните ни легенди, тайнствените същества, митичните самодиви и чудноватите кукери? А не мислиш ли, че един такъв проект е най-добрият начин да разкажем онова, което се е предавало от уста на уста в миналото, което сме учили в училище и с което децата ни растат? Имаме творчество, с  което да се гордеем, а има и хора, благодарение на чието въображение тази гордост се превръща в продукция на световно ниво.

24 епизода по 24 минути събират едва малка част от митологичната съкровищница на българския фолклор. Самите създатели споделят, че едно от нещата, което ги е запалило по идеята, е именно колко много грабващи истории има, които не са сред популярните.

Ето защо очакваме не просто анимационен разказ на познати легенди, а такива, които ще удивят както света, така и нас, наследниците на всичко това.

Консултант на анимационния проект е доц. д-р Вихра Баева от Института по фолклористика към БАН, която работи с екипа, за да постигнат автентичност на фолклорните мотиви, легендите и представяните обичаи, които ще видим в сериала. За всички ангажирани „Златната ябълка“ е не просто анимация, а кауза. Екипът от аниматори, които работят в cloud студио „Змей“ (т.е. без физически офис, изцяло онлайн), обединява 25 души от 6 страни. Младите български аниматори са завършили престижни университети в чужбина и участват в проекти на големи анимационни компании от Европа и Америка. Другата значима мисия на проекта е да върне талантливите български аниматори тук, а „Златната ябълка“ може да сложи началото на творческа работилница и школа за млади аниматори в България, както и на много бъдещи проекти и инвестиции в сферата.

Три години след началото на проекта трейлърът е вече факт и ако си изкефен поне наполовина, колкото нас, помогни с неговото разпространение. Това е важно, за да може хората да бъдат информирани и мотивирани да го споделят. Генерирането на над 1 милион гледания в Youtube ще го превърне в световно събитие.

Достигането му до масовата интернет аудитория ще даде основание на авторите да преговарят с големи анимационни компании и разпространители и да ги убедят да инвестират в реализацията на целия проект. А каква по-яка кауза от тази!

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *