Плагиатството на една бивша

Или когато едното цяло се раздели, но тя продължава да е твоята сянка

0 коментара Сподели:

Когато навремето Milli Vanilli изплагиатстваха музиката за своя албум и по-късно бяха разобличени, те се разделиха с всичко, което бяха спечелили неправомерно, и най-вече се разделиха със своето достойнство. За тези случаи си има Закон за авторското право.

Какво се случва обаче, когато става въпрос за плагиатство на твоите страсти и интереси от някой друг и този някой ги обяви за свои?

За да е още по-сапунена историята, нека да добавим, че този някой е твоята бивша. Възможно е да сте изпадали вече в такава ситуация или тепърва да ви предстои. Затова аз изпитвам огромната необходимост да бъда персоналният ви Паулу Коелю и да ви запозная с признаците, при наличието на които вие очевидно сте попаднали в капана на плагиатството от страна на вашата бивша любима:

ХОДИ ПО СЛЕДИТЕ ТИ

Ти си мислиш, че всичко между вас е приключило. Тя също те убеждава в това. Приключването за нея обаче означава, че вие все още може да прекарвате част от времето си заедно и да продължава да гребе с пълни шепи от вълнуващите планове за пътувания, които си планирал, или да очаква, че ти ще продължаваш екзалтирано да я въвеждаш в дебрите на любимите ти спортове и хобита. Трябва ли да приемеш тази измамна оферта? Разбира се, че не. Когато си е заслужавало да даваш, си давал. Сега е време да се оттеглиш гордо и да не бъдеш егоист. Нека и други да се възползват от твоето прекрасно творение.

ДОКАЗВА ТИ СЕ, ЗНАЧИ СЪЩЕСТВУВА

Вече не сте заедно. Това не пречи обаче тя да търси всякакви поводи, за да те убеди в това, което си изпуснал. Ще я виждаш все по-често на местата, които си й показвал. Концертите на любимите ти банди, за които тя е нямала и елементарна представа, преди да се запознае с теб, вече няма да минават без нейното участие. Фестивалите, за които си й отворил очите, вече няма да пропуска за нищо на света, парадирайки за това пред целия свят, а във всеки удобен момент и пред самия теб.

ТЯ МОЖЕ ВЕЧЕ ВСИЧКО САМА

Разпадането на неразбраната идея за целостта на двойката води до свободни съчинения от нея на тема: Аз мога вече сама (разбирай, без теб).

Криворазбраното усещане за независимост у нея и женската еманципация са много важни в този момент и те се проявяват с цялата си сила.

Кофти е някой да открадне тази твоя много интимна частица от теб. Твоето аз. И да го обяви за свое. Но по-неприятното е, когато всичко това е съзнателно причинено с цел омаловажаване на твоята отдаденост. Това трябва ли да означава, че е редно да станем по-предпазливи, да не се разгръщаме изцяло във взаимоотношенията си и да пестим сили? Съвсем не. Животът е прекрасен и продължава напред. А за плагиатството от всякакъв вид винаги ще казвам само лошо, а плагиатстващите ще намирам за хора без достойнство.

А ти имаш ли си музей на разбитите връзки?

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *