COLDPLAY, TROYE SIVAN И KRIVAK & CHARODAY FEAT. CHIBOOK – ТИ ИЗБИРАШ!

новото издание на #GoMusic, супер презаредено

0 коментара Сподели:

Музикалната гилдия по цял свят е объркана и откровено разочарована от новия, 7-и и може би последен студиен албум на Coldplay – ‘A Head Full of Dreams’. Запис, който сякаш звучи твърде експериментално за почитателите на бандата, и това твърдение се доказва и от продажбите му до момента.  От 4 декември (петък) до момента в Щатите от ‘A Head Full of Dreams’ са закупени приблизително 185 000 копия. За сравнение в дебютната си седмица предишните издания на Chris Martin и компания бяха разпродадени в следния тираж: ‘X& Y’ (2005г.) – 737 000 копия; ‘ Viva La Vida or Death And All His Friends’ (2008) – 720 000 бройки, ‘Mylo Xyloto’ (2011) – 447 000 и ‘Ghost Stories’ (2014) – 383 000.  Дори зашеметяващите колаборации с мегазвезди като Beyonce, Tove Lo и Noel Galagher (да не говорим за включването на самия 44-и американски президент Барак Обамав инструментала ‘Kaleidoscope’) трудно ще спасят Coldplay от унищожителната критика. От близо две години всяка седмица наблюдавам коментарите за новата музикална продукция от цял свят.  Да си призная честно, трудно ми е да се сетя за друг дългосвирещ запис, получил средна оценка 57 пункта от 100 на базата на 11 ревюта от най-влиятелните медии.

И въпреки всички тези обективни факти турнето на Chris Martin, Guy Berryman, Jonny Buckland и Will Champion стартира на 31 март 2016 година в Южна Америка и познайте… Почти всички билети за концертите от световната им обиколка вече са разпродадени. Това мисля, че не би трябвало да е изненада за някого. Отдавна албумите на групи от този калибър са само повод за мултимилионно турне. 

‘A Head Full of Dreams’ поне за момента е достъпен за свободно слушане, ако сте потребители на Apple Music. Засега в Spotify 12-те трака отсъстват.

Моето скромно мнение е, че 7-ата тава на Coldplay включва и добри парчета, на които би трябвало да се обърне внимание. Водещият сингъл ‘Adventure Of A Lifetime’, предназначен за пъстри арени и клубове, ‘Up & Up’с гениалното соло на Noel Gallagher, ‘Hymn for The Weekend’ – симпатична песен за разпускане, и личният ми фаворит – ‘Army of One’ – семпълът тук индикира класа и разбиране на съвременния звук.

Живото изпълнение на ‘Everglow’доказва за пореден път, че Chris Martin и неговите колеги си остават отлични композитори на красиви поп мелодии. Сингъл, чиято дълбочина се допълва и от кадифения глас наGwyneth Paltrow.

На противоположния полюс откриваме Troye Sivan. Австралийският поп певец, актьор и композитор, роден в Йоханесбург, Република Южна Африка, също на 4 декември издаде официално дебютния си дългосвирещ запис ‘Blue Neighbourhood’. От 2007 година до сега Troye търпеливо работеше по стила си, пускайки цели 4 EP-та. Днес 20-годишният музикант е човекът на деня! Прекрасен запис, перфектен усет за поп концепцията на съвременното изкуство, елегантно полирани плътни  бийтове – истински трудно е да открием недостатъци в ‘тъжния квартал на Sivan’.

Предполагам младежът се е поизчервил, получавайки щедри похвали за дебюта си от изключителните си колеги Adele, Sam Smithи Taylor Swift. Бъдещето очевидно принадлежи на Troye Sivan – качествата му са безспорни, умее да се забавлява и в същото време, когато трябва, показва зрялост. Ако съумее да остане фокусиран и вдъхновен и продължи да работи с правилните хора, постиженията му тепърва го очакват. 

По-специално внимание заслужават синглите: ‘Fools’, ‘The Quiet’,  ‘Suburbia’и безпощадно искрената ‘Too Good’.

Приключението за Troye Sivan обещава да бъде вълнуващо! Разбира се, всички сте поканени!

Усещам, че pop-vibe-ът на много от вас вече ви е дошъл too much, затова ще се опитам да обърна срещата с бомбен шут в 88-ата минута.

‘Sofia Bedrock’– новият видео трак на електронните продуценти Krivak и Charodey с отчетливо разпознаваемия flow на Chibook   разкрива тъмните крайчета на столицата ни. Места, където може и малко да изтръпнеш, да се шашнеш, но избор има. По някакъв начин видеото на Румен Дойчинов, Валката Даневски и Атанас Богоев ме препраща към онези английски квартали, в които улиците имат и B-страна, от която рядко има изход.

Яка продукция, Chibook е все така в изригваща форма, а признанието на underground хип-хоп феновете според мен е въпрос на време. 

По традиция и тази седмица сме ви приготвили бонус трак:

Приятно слушане и до следващата седмица. Бъдете искрени!

Виж какво слушахме миналата седмица.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *