Който го е страх от мечки, да не се прибира за Коледа

Най-честите декемврийски безумия или как да се съхраним емоционално

0 коментара Сподели:

Декември е безспорно един от най-хубавите месеци – отпуски, празници, семеен уют, коледни песни, украсени градове, приповдигнато настроение и манджа на корем. Обаче! Няма как да няма обаче, нали? Измежду гореизброените примамливи обещания, са спотаени немалко подводни камъчета, на които и най-обиграният човек ще се подхлъзне. Колкото и разкошен, толкова и коварен е 12-ия месец с неизбежния му словесен поток за…

…онези няколко килограма

Може би си напълнял предишните месеци, но определено към края на декември няма да можеш да си закочаваш последното копче след поредната богата трапеза и баба, която се притеснява, че ще останеш гладен и ще изгубиш съзнание на улицата. Пък и айде, нали веднъж годишно е Коледа, що да не…тайничко се надяваш, че никой няма да го отбележи, но винаги, повтарям ВИНАГИ, ще се намери я братовчедка, я случайна позната на улицата, собствената ти сестра, преобразена като Круела Девил, която уж небрежно, но очевидно ехидно, ще подметне: „Яяяя, ама ти си напълняла малко, а? Хехеххе“.

В тази ситуация има само две решения: 1. Хващаш буца сняг, събаряш врага на земята и го принуждаваш или да изяде снега, или да си върне думите назад 2. Усмихваш се с цялото спокойствие на света и запазваш достойно мълчание.

Е, ако не ти издържат нервите, може да пуснеш мъничка злобна забележка, с която да прицентриш самочувствието на другия, но е безсмислено. Или го пребий, или си трай. Пък после се прибери вкъщи и се погрижи да не остане неизядена баница, напук на по-малкия размер рокля за нова година.

…къде ще празнуваш нова година

31-ви декември – тази дата от изключителна важност, на която всички откачат! В реда на нещата е и ти супер много да се вълнуваш от това, че на следващия ден вече е януари, да имаш приготвен тоалет, прическа, зареден фотоапарат и поне три поста във фейсбук.

Хубаво е един от тях да е разнежена равносметка на предстоящата година (с колаж от снимки), която абсолютно никой не го интересува, но все пак ще получи дежурните лайкове от най-добрите ти приятелки.

Неприятният момент е, когато съвсем искрено не ти се занимава с тази работа и ти е супер безразлично дали изобщо ще отбележиш новата година по някакъв начин. Абсолютно недопустимо според всички роднини (сега си млад, трябва да се веселиш, дори и да е насилствено), а какво да кажем за приятелите ти, които ще те обявят за най-големия смотаняк на планетата. Просто ТРЯБВА да изпаднеш в безсмислена еуфория, иначе изглеждаш като някаква странна снобарска птица, която си придава важност. А ако не го направиш, трябва да се чувстваш кофти за отклонението си от празничната норма.

…кога ще се жениш/ще имаш деца

Семейните празнични вечери просто го предполагат, няма отърване! След третата малка ракия на дядо ти вече му излиза пяна на устата от възмущение, че още не е играл хоро на сватбата ти, не е видял как тичат внуците, даже е възможно и с гадже да не те е виждал.

Този въпрос, разбира се, няма да бъде зададен само веднъж, той ще се предъвква регулярно от различни членове на семейството, докато накрая не ти се прииска да си теглиш куршума някъде между Коледа и Стефановден.

Не и преди да чуеш как на стринката на Иван детето вече се е задомило от ехееее…а пък най-добрата ти приятелка от основото е родила второ. Изобщо ще ти бъдат изброени всички знайни и незнайни познати, които са си уредили живота с поколение и халка на пръста, докато ти само си мислиш, че правиш нещо. Докога мислиш да чакаш? Да знаеш, че нямаш толкова време, колкото си мислиш! Утре ще се събудиш на 30 и край, game over!

В заключение – щом Бритни Спиърс преживя 2007-ма година, и ти ще се справиш с декемврийските предизвикателства. Освен това на помощ ще имаш греяно вино и подаръци под елхата!

Виж още 5 неща за една досадна Коледа.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *