НОВА МУЗИКА ОТ THE 1975, KENDRICK LAMAR, KANYE WEST И LAPSLEY

Виж какво сме селектирали за слушане тази седмица. Заслужава си!

0 коментара Сподели:

Здравейте, приятели и читатели на Go Guide. Вторник е и, разбира се, е време за рубриката ни за нова музика от последните няколко дни – Go Music.

2016 година започва впечатляващо, поне що се отнася до синглите, които бяха издадени дотук. А са изминали едва 19 дни, откакто сменихме календара. Явно всичко върви по план и следващите 11 месеца и половина ще бъдат истински вълнуващи за музикалните фенове по света.

Първото парче в Guide-a ни тази седмица е специална доставка от Острова. Но моля ви, приятели, бъдете внимателни… Този трак води до пристрастяване и до забиване на смартфона, помпайки безмилостно бутона play! (да не кажете след това, че не сме ви предупредили).

Те са The 1975, любимци на десетки хиляди тийнове по света, които буквално ги обожават. Бих казал обаче, че почитателите на инди-поп-рок агентите от Манчестър се увеличават лавинообразно от ден на ден и всички те очакват 26 февруари с такова въодушевление, както предполагам повечето от нас – заплатата в началото на февруари…

Новият, втори дългосвирещ запис на The 1975 има стряскащото за радио- и телевизионните журналисти заглавие: ‘I Like It When You Sleep, For You Are So Beautiful Yet So Unaware Of It и ще се появи точно в последния петък на тази година високосния месец февруари. На 14 януари, миналия четвъртък, енергичната водеща на BBC Radio 1 – Annie – Mac, заедно с фронтмена на бандата Matthew Healy завъртяха за първи път новия сингъл на британската четворка ‘The Sound’. И, о, да, мисля, че целият ми вход разбра за това!

Песента е просто брилянтен поп звук! Мелодия, която можеш да си припяваш, докато балансираш по стълбите, слизайки в подлеза на НДК, бързайки да хванеш: “Метротоооо!!!” Парче, което буквално скача на въже, пулсирайки във влудяващо грабващ beat. С толкова фънк, колкото му трябва, и с щипка инди пиниз – в китарното соло преди последния припев. Да, някой може би ще отбележи: “Това прилича на….” или “Е, да, яко е, но ми звучи като римейк на сингъл отпреди 30-35 години”, и сигурно ще бъде прав. Истината е, че The 1975 никога не са се и опитвали да скрият влиянията си и съвсем целенасочено се казват точно по този начин. Дори и Мат умишлено сподели при Annie – Mac: “Израснах, слушайки изключителни записи! Албуми, в които можеш да чуеш изобилие от подсладени мелодии, от които няма отърване! Ти просто не можеш да си ги изкараш от главата! Е, мисля, че и ние с новия си албум достигаме все по близо и по-близо до това ниво!” И аз смятам така, Мат, и, да, определено ‘The Sound’ е точно звукът, който британците наричат earworm, т.е. онази грабваща песен, която продължава да се върти в главата ти.

…. repeat… repeat… repeat….

След успешния си предишен сингъл ‘Hurt Me’ 19-годишната Lapsley от Southport, Merceyside, от снощи, вече има нов сингъл. Песента е със заглавие ‘Love Is Blind’ и е перфектно продължение на електро-поп композициите на Lapsley, която продължава да израства акорд след акорд.

Насладете се и вие на уютния й тембър и текстура:

И за финал: моля станете на крака за Техни Величества Kendrick Lamar и Kanye West! Това се казва Трак! Велико е наистина! Мисля, че това е най-доброто, което съм слушал от Kanye от страшно много време насам и предполагам заслугата до голяма степен е и на рапъра от Compton, с цели 11 номинации за 58-те Грами Награди!

Трудно мога да добавя каквото и да е за класата на тези 6 минути и 15 секунди! Само ще отбележа, че започва да се чувства все по-силно любопитство сред музикалните среди към ‘Swish’- следващата тава на Kanye.

‘No More Parties in LA’, да бе?!

Бъдете добри и до следващата седмица, чау!

Виж какво слушахме миналата седмица.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *