ПРИСТРАСТЕНИ СМЕ КЪМ НЕГО И ТИ ГО ПОКАЗВАМЕ ПИКАНТЕН!

Как да направиш любимото си сладко изкушение още по-специално

0 коментара Сподели:

Шоколадът никога не ни омръзва, особено през ноември. Имаме си го в няколко любими варианта, но честно да си признаем, най-обичаме да си го приготвяме вкъщи. Философията не е голяма, а с точните съставки и малко търпение магията ти е гарантирана на сто процента. Истината е, че „господин разкошен“ е изключително полезен и макар вече да сме ти показвали негови рецепти, май никога няма да ни омръзне.

Шоколадът съдържа активни вещества от групата на метилксантините – теобромин, кофеин и теофилин, на които се дължи тонизиращият му ефект, а освен това е с по-ниско съдържание на кофеин и неговата консумация не води до безсъние, свръхвъзбуда и всички неприятни неща, които реално могат да ти се случат от едно силно кафе. Сладкото изкушение има специфичен и благоприятен ефект върху сърдечносъдовата система и не на последно място – проявява силни антиоксидантни свойства. В умерени количества пък и от гарантиран произход, той никога няма да ти напакости с излишни килограми. За това гарантират и англичаните, който обичат да казват, че „най-подходящото място за упражнение по благоразумие е сладкарницата". Уповавайки се на тяхната мъдрост – ето няколко наистина полезни упражнения по приготвянето:

КЛАСИЧЕСКИ С ДЖИНДЖИФИЛ И КАНЕЛА

50 г шоколад
3 суп. лъж. вода
700 мл пълномаслено мляко
½ ч. лъж. джинджифил
1 ч. лъж. канела
4 пръчици канела

За първия пикантен вариант не са ти необходими много усилия. Просто разтопи шоколада на водна баня заедно с трите супени лъжици вода. След като стане на нежен мус, много внимателно и постепенно добави млякото, което предварително е оставено на стайна температура. При непрекъснато бъркане прибави настъргания и добре почистен джинджифил и канелата. Цялото готвене става на бавен огън, а сервирането е в дълбоки чаши с малко бита сметана и пръчка канела. По желание ти препоръчваме и малко портокалови корички, настъргани отгоре за допълнителен аромат. Джинджифилът пък може да е и от захаросания. Ти решаваш.

 

ЛОШ И ЛЮТ

110 мл пълномаслено прясно мляко
60 мл сладка течна сметана
½ ч. лъж. ситно смлян лют червен пипер
60 г млечен шоколад
щипка сол
щипка кардамон

Този приятел се пие само ако планирате адреналинови изживявания веднага след консумацията му. За релаксиращ следобед определено не става, а славата му на естествен афродизиак май не е случайна. За да го имаш, сгорещи на умерен огън млякото и течната сметана. Когато сместа се затопли достатъчно, почти преди кипване, прибави микса от сол, кардамон и лют пипер, който преди това си смесила добре в дървено хаванче. След това към цялата смес на котлона прибави начупения на парченца млечен шоколад и разбъркай добре до получаване на хомогенна смес. За другото те чакаме да разказваш!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *