ПОСТАНОВКА ЗА ВЕЧЕРЯ

Какво избрахме от театралния праймтайм

0 коментара Сподели:

Очарователният февруари, в който се намираме, не спира да сменя своите настроения, слънца и ветрове. Вероятно всеки ден се чудиш какво да си облечеш, да сложиш ли шапка, да вземеш ли чадър… Е, има нещо, за което със сигурност не бива да се колебаеш. Подари си театрална постановка!

„ЗАПИСКИ НА ЕДИН ЛУД“
17.02 (СРЯДА), ТЕАТЪР „ВЪЗРАЖДАНЕ“, 19:00 ЧАСА

Сценичният вариант на Ованес Торосян разказва за „малките“ и „големите“ хора. Представлението се опитва да те накара да влезеш в себе си, дори да се прескочиш. Самият Гогол изследва „малкия човек“ и говори много за него. Той колко е малък наистина? Е ли?
В света на Гогол влизат и Георги Гоцин и Виктория Миланова, на които са поверени актьорските задачи.
Можеш да гледаш и на 16 март.

„НОЩТА НА 16 ЯНУАРИ“
18.02 (ЧЕТВЪРТЪК), ТЕАТЪР „СОФИЯ“,  19:00 ЧАСА

Айн Ранд! Режисьорът Пламен Марков прави опит да докосне публиката до идеите и духа на Айн Ранд. Ако глеаш „Нощта на 16 януари“, може да се превърнеш в заседател и да се качиш на сцената. Представлението е впечатляващо със сценографията си, вълнуващо със сюжета и актьорската игра, с която се заемат Симона Халачева, Николай Върбанов, Мила Банчева, Лора Мутишева, Силвия Петкова, Лилия Маравиля, Дария Симеонова, Михаил Милчев, Росен Белов, Пламен Манасиев, Петя Силянова, Ивайло Герасков, Юли Малинов, Антон Григоров
Гледай представлението и на 1 и 23 март.

„ЖЕНАТА ОТ МОРЕТО“ (ПРЕМИЕРА)
20.02 (СЪБОТА), ТЕАТЪР БЪЛГАРСКА АРМИЯ 19:30 ЧАСА

Темата за вътрешната свобода и пътят към постигането й е в основата на сюжета. Когато човек изплува от дълбините на себе си и попада на сушата, тогава може да бъде страшно и плашещо. А може да бъде и начало на нов живот, на едно ново Аз. Именно това се случва по морските брегове на „Жената от морето“.
Участват: Десислава Касабова, Георги Кадурин, Владислав Виолинов, Тигран Торосян, Гергана Плетньова, Йордан Ръсин
Претворения текст на Хенрик Ибсен можеш да гледаш и на 29 февруари и на 9 и 27 март.

„ПРИКАЗКА ЗА РИЦАРЯ БЕЗ КОН“
21.02 (НЕДЕЛЯ), МЛАДЕЖКИ ТЕАТЪР „НИКОЛАЙ БИНЕВ“, 14:00 ЧАСА

Една история за един рицар без кон и за един кон без рицар, които се стремят един към друг, търсейки се по целия широк свят. Историята е изключително забавна, весела и смешна, но и изпълнена със смисъл и поуки, които могат да бъдат полезни и на малките приятелчета на театъра, както и на големите мечтатели. Актьорите, които се превръщат в приказни герои, са Ярослава Павлова, Юлиан Петров, Красимир Недев, Деян Цвятков, Севар Иванов.
Можеш да гледаш представлението и на 27 февруари и 5 и 20 март.

„ЧЕТИРИ“ (ПРЕМИЕРА)
22.02 (ПОНЕДЕЛНИК), НОВ ТЕАТЪР, 19:30 ЧАСА

Представлението е по „Квартет“ на Роналд Харвуд и е режисирано от Ивайло Христов. Спектакълът хвърля светлина върху някои големи теми като младостта и вечния живот. Четирима пенсионирани оперни певци, живеещи в старчески дом, търсещи любовта и вдъхновението в деня.
Прецизната актьорска игра е благодарение на Стефан Мавродиев, Пламена Гетова, Меглена Караламбова и Марин Янев.
Можеш да гледаш представлението и на 29 февруари.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *