КОГАТО ДОЙДЕ ПРОЛЕТТА, ЗАПИШИ СИ, ДА НЕ ЗАБРАВИШ

Или как да разцъфнеш в няколко стъпки

0 коментара Сподели:

Пролетта дойде – поне астрономически. И макар все още да се чувстваме като лукови глави, навлечени с няколко ката  дрехи, и сутрин да потреперваме, отивайки към работа, смело можем да се усмихнем на света, защото е пролет. И във връзка с това ето няколко идеи какво да направиш, за да отпразнуваш подобаващо настъпването на цветната кралица.

ОНАЗИ РАБОТАТА С ПТИЧКИТЕ И ПЧЕЛИЧКИТЕ
Ако си дремал цяла зима и си намирал постоянни извинения за застоя в личния си живот, време е това да се промени. Дърветата цъфнаха, последвай ги и ти, като разцъфтиш в градината на Любовта (или поне секса). Ако мислиш, че това е мисията невъзможна, спокойно потърси помощ от приятел. Дали ще отидеш на фризьор, козметик, фитнес, или ще привлечеш някой обигран другар да помага в свалките, зависи от сложността на казуса ти. Важното е да бъдат предприети спешни мерки за съживяване на палавите занимания.

След по-малко от няколко седмици време всичко около теб ще се размърка/разжужи/размаже от удоволствие и ще си е чисто престъпление да пропуснеш всеобщата вълна от хормони.

За това сложи фасона, пленяващия парфюм и чаровната усмивка и смело действай! 

РАЗДВИЖИ СЕ – ПОКАЖИ НА ТЕЯ ХОРА КАК ГО ПРАВИШ!
Без значение дали ще извадиш прашасалото колело от тавана, старите ролери, или просто ще подложиш на напрежение кецовете, отвсякъде си е време за движение. Както се пееше в една песен, „ I like to move it, move it!”. Нека това се превърне в мантра на пролетта. И докато си го повтаряш непрестанно, поемай с цели дробове аромата на събуждащата се растителност и се радвай на допира на слънчевите лъчи.

Няма нищо по-хубаво от това да замениш офиса (или дивана у вас) с по-тучни пейзажи, докато сваляш някоя и друга излишна зимна калория!

Бонус – докато го движиш (тялото ти, имах предвид, без мръсни мисли, моля), можеш да поработиш и върху по-горния абзац.

СТАНИ ПОСЛЕДОВАТЕЛ НА ПАНТЕЛЕЙ ПЪТНИК
Пътувай, пътувай, пътувай!Не че има лошо време за воаяжи, но пролетта е най-доброто. Сега атмосферните условия постигат перфектния баланс между „кучия студ“ и „еб*си жегата“. Като бонус трябва да отчетем и липсата на всякакви бръмчащи твари, които през топлите дни само гледат как да изпият кръвчицата ти или поне да те ужилят.

Тази година можеш да заложиш на некомерсиалните дестинации и така да събудиш откривателя в теб. Има толкова чудесни и малко познати кътчета в родината ни (например Стобските пирамиди, обл. Благоевград), които са изключително живописни и трябва да се посетят. Направи бърза справка с Чичо Гугъл и поемай на експедиция още този уикенд.

ВЪЛШЕБНИК БЯХ МАЛКО АЗ
Без значение дали ще търсиш, или ще сътворяваш магии, насочи същността си към доброто. За разлика от тъмната и мрачна зима, пролетта носи със себе си полъха на надеждата. Спри да бъдеш апатичен и намръщен, а се огледай за случващото се около теб.

Помогни на възрастен човек с багажа му, отстъпи място на бременна жена, погали/нахрани уличен котарак. Понякога е нужно много малко, за да бъдеш по-добър.

Не спирай с вълшебствата само дотук. Запретни ръкави и засади растение – дай нов живот. Можеш да действаш с размах и да посадиш дръвчета пред блока или да заложиш на нещо по-лесно. Дори и няколко стръка мента (за любимото мохито) в малка саксия на терасата носят изпълващото чувство на удовлетворение от това да отгледаш нещо сам.

И не забравяй да търсиш магията (на пролетта) навсякъде около теб. В пъстроцветната дъга след проливния дъжд, в усмивката на детето, пукащо сапунени балони, или в първите бирени глътки под слънцето. Дали ще я намериш, зависи само от теб.

ВИЖ КАКВО ОЩЕ МОЖЕШ ДА ПРАВИШ ПРЕЗ МАРТ!

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *