НАРЪЧНИК НА КОМПЛЕКСАРЯ

Как да станеш комплексар за чудо и приказ

0 коментара Сподели:

Да си комплексар не е лесна задача. За това е  нужно да сложиш в поведенческия шейкър следните съставки – пропуски във възпитанието, напудрено и кухо самочувствие, отхвърляне на всякаква критика и щипка непукизъм, след което да разбъркаш с арогантна усмивка. Но ако ти все още не си успял да впишеш в житейското си CV тази почетна позиция, на твоето внимание предоставяме няколко бързи и безотказни действия, които ще те влеят в редиците на „знатното“ комплексарско съсловие. 

ВСИЧКО НА ПОКАЗ
Покажи на тия хора скъпоценностите, които Майката Природа ти е дала (или д-р Енчев и г-н Анабол). Имаш голям бюст или мускули – това е прекрасно! Важно е да не ги криеш, иначе как ще се почувстваш значим? Не взимай предвид обкръжаващата те действителност – нито компания, в която си, нито мястото и часовия интервал. Препоръчваме да ги излагаш регулярно на показ (без значение от сезона и метеорологичните условия), за да могат и другите да им се порадват.

Превърни изрязаните дрехи в своя запазена марка. И по време на визитация в болницата, и в църквата, и на работа трябва да поддържаш характерния,показващ плътта стайлинг ала „бях нападнат от диво животно“.

Не бива да има неподходяща локация за теб. По този начин въплъщаваш в себе си и си гарантираш един от първите признаци на комплексарщината.

НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВАЙ С НИЩО И С НИКОГО
Ако предната препоръка беше само пожелателна, тази е абсолютно задължителна и основополагаща. Без нея не можеш да се превърнеш в 100% комплексар. Защото всеки истински такъв знае, че това да имаш такт е строго забранено. Кому за бога е нужно да спазва елементарни обществени и морални норми?! В крайна сметка ти затова си толкова важен, тъй като няма нужда да се съобразяваш с нищо. Искаш да хвърлиш боклука си на улицата –хвърляй. Искаш да пушиш на забранено място – пуши. Искаш да набиеш някого – набий го. Нали все пак плащаш данък смет и здравна осигуровка. Ония от общината са длъжни да ти почистят! Голяма работа, че не си хвърлил на обозначеното място и че си пушил не точно където трябва, една цигара няма да убие никого? А пък и онзи „цървул“ си просеше тупаниците, как ще ти казва да не паркираш на тротоара?

Принципът „Дреме ми на шапката“ е важен и е нужно да го прилагаш в различни сфери на живота си.

Без него има някаква опасност да останеш отговорно  и мислещо социално същество, което има не само права, но и задължения към обществото. А никой комплексар не би искал да бъде такъв балама.

НАЛАГАЙ МНЕНИЕТО СИ НА ВСЯКА ЦЕНА
Твоето мнение е вездесъщо и правилно! Винаги! Дори и никой да не иска „експертната“ ти мисъл, ти си длъжен да осведомиш горките заблудени хора около теб как трябва да се случат нещата. Когато не постигнеш единодушие с тях, бъди винаги във форма за диспут.

Бъди готов да спориш и да отстояваш позиция по редица въпроси, нищо че информацията ти по тях идва най-често от жълт вестник или сайт, чиито статии носят звучното заглавието „УЖАС! ШОК! СКАНДАЛ! НЕВЕРОЯТНО!“.

Ако все пак насрещната страна приложи истински аргументи и вземе превес, можеш да започнеш да повишаваш тон (абе, направо си повикай) и да агресираш. В случай че и това не помогне, разсърди се, напусни незабавно разразилия се спор и остави другите да тънат в невежество.

WARNING!

Гореописаните стъпки са трудни за изпълнение от мислещи и добри хора! Само ако не искаш повече да си такъв, следвай наръчника!

ВИЖ КАК СЕ ЖИВЕЕ БЕЗ МЕРЦЕДЕСИ!

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *