На шегата краката са… дълги

Границата между шегобиец и шегоУбиец е много тънка...

0 коментара Сподели:
На шегата краката са... дълги

Чувството за хумор има най-различни нюанси.

Например черното чувство за хумор, както е известно, се сравнява с краката – или ги имаш, или ги нямаш. Доброто чувство за хумор според моите критерии е като сърцето – или го имаш, или не. Няма средно положение. Понеже хубавите шеги никога не са плод на крайност, която не може да бъде понесена. Докато на лъжата краката са къси, то на шегата краката определено са дълги и могат да обходят най-болезнените кътчета в човек, за да го уязвят безкрайно. Съгласи се – качествените шеги са признак на висота, но

въпросът е да си способен да се шегуваш не само с другите, а и със себе си.

На шегата краката са... дълги

Моите лични изследвания показват, че хората с чувство за хумор имат и повече сексуални партньори от останалите, което автоматично вписва „доброто чувство за хумор“ в графа „суперсили при човека“. Всяко действие си има противодействие – докато по-известна е фразата „Добре че е шегата, за да си кажем истината“, никога не забравяйте, че обратният ред също е в сила:

„Добре че е истината, за да си кажем шегата“.

Много е плоско да не се открива разлика между ирония, сарказъм и безскрупулен хумор. Все пак, ако попаднете на хора, чийто хумор е плосък като филия хляб, изходът е да ги намажете с търпението си и с щипка безразличие, а след това да ги схрускате!

На шегата краката са... дълги

Първоаприлските тенденции трябва да бъдат оригинални, но умерени спрямо човека, който ще ги опита.

Шегите са като хубави готварски шедьоври, защото най-важното при тях са детайлите. Разбирайте пиперливият нрав, подправките и чаровният тон. Приоритета на шегата не е да създава конфликти между хората дори и да съдържа жестока истина. Всъщност, повечето добри шеги често са такива. Една от любимите ми фрази на знаменитият Джордж Оруел гласи:

„Целта на шегата е не да унижи човек, а да му напомни, че вече е унизен.“

Лъжите и маскираните истини

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *