MЕЖДУ-ПЛАНЕТАРНА САПУНЕРКА

Поглед в бъдещето и България на три планети

0 коментара Сподели:

Откак България се беше разпростряла на три планети, животът си продължаваше все така напред. Ето, Момир трябваше да си купи нова винетка за посрещането на 2115 година на Сатурн, за което имаше ваучер, даже си беше купил пиратки.

Но изненада – винетката бе поскъпнала двойно, както ставаше в края на всяка година. Отиде в Международната космическа бензиностанция, за да си купи:

Тези цени са космически! – промърмори той, докато подаваше пръста си, за да плати сумата чрез отпечатък. – Ах, не този пръст, извинете. Този е за общата ни сметка с жена ми и ще ме убие, ако разбере, че за две пътувания съм взел годишна винетка.

 Момир плати и си взе винетката. Отиде да я залепи, но се усети, че няма с какво да изчегърта старата от стъклото на совалката, а катаджиите – контролният орган в цялата Слънчева система – до един бяха българи.

Върна се обратно в бензиностанцията, където продаваха специално лазерно чегъртало за старите винетки, застраховки и можеше да се използват дори за махане на бенки. На касата стана свидетел на следния вълнуващ разговор:

– Колонка шеснайсе!

– Няма колонка шеснайсе.

– Какво няма колонка шеснайсе, на нея сипах.

– Не знам какво сте сипал, колонките за бензин са петнайсе. Няма шеснайсе, господине!

– Е как ше няма, е там оная совалка, тунингованата, дето мяза на Милениум фалкона е мойта!

– Това там не е колонка за гориво, господине. Това е диспенсер за течен сапун.

– И к‘во сега, ше ме таксувате за сапуна ли?


Момир си припомни как прадядо му му беше разказвал какви големи са били бензиноколонките преди век. А сега бяха малки, защото двигателите горяха по 2 грама бензин на светлинна минута. Огледа човека, който твърдеше, че е на „колонка шеснайсе“ и заключи: Може да изведеш човек от Земята, но Земята от човека – не.

Момир забрави стъргалката и потегли със старата винетка на джама. Спря го АСТРАлна патрулка и им бутна по 20 кинта. За празниците!

ЗАБАВЛЯВАЙ СЕ С ОЩЕ STAY TRUE STORIES

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *