ЗАБРАВИ ЗЕМЯТА, ВРЪЩАМЕ СЕ ВЪВ ВЕСТЕРОС. ВРЕМЕ Е ЗА GAME OF THRONES!

Побиват ни тръпки само от трейлъра...

0 коментара Сподели:

Тук температурите са направо летни, но магьосниците, воините и обикновените плебеи във Вестерос продължават да очакват настъпването на непрощаващата и препълнена с бели бродници Зима. Нямаме търпение да се присъединим към тях, след като цяла година чакахме, гледахме отново и отново онзи страхотен финален епизод на Сезон 5 и спорихме каква е съдбата на Джон Сняг. Дойде време за голямото завръщане на Game of Thrones – всеки понеделник от 25 април нататък ще ни пука повече за Церсей и овдовялата Халееси, отколкото за каквото и да било друго. Новият сезон на фентъзи сериала има потенциала да бъде най-вълнуващият до момента. Ето защо.

В НЕИЗВЕСТНОСТ

Най-сетне тв поредицата изпреварва книгите на Джордж Р. Р. Мартин, което гарантира, че дори най-информираните фентъзи нърдове няма да знаят повече от когото и да било друг за това, какво предстои да се случи. Въпреки че в Сезон 6 ще има и събития от познатите „Танц с дракони“ и „Пир за врани“, основното действие ще бъде от все още неиздадената „Ветровете на зимата“, която Мартин май не бърза да завършва. Довиждане, спойлъри! Добре дошли, изненади!

ЖИВ Е ТОЙ, ЖИВ Е?

След като дълго време си въобразявахме, че големият герой в Game of Thrones ще бъде Роб Старк, се оказа, че всъщност тази роля е отредена на неговия брат – копелето Джон Сняг. Доста неприятно за него е, че го наръгаха до смърт в последния за момента епизод, но, хей, това е фентъзи и невъзможни неща няма. Още миналата година стана ясно, че договорът на играещия Сняг Кийт Харингтън изобщо не е изтекъл и не се учудихме, че лицето му се появи на доста от рекламните визии за Сезон 6. Въпросът е кой ще го възкреси и защо. Някои смятат, че той ще се превърне в бял бродник (тоест водач на мъртвите), а други предполагат, че  надареното му с паранормални сили братче Бран ще се всели в тялото му. За най-апетитна смятаме теорията, че Сняг ще бъде съживен от магьосницата Мелисандра и дори да се окаже прероденият герой Азор Ахай.

МАЛКИ БРАТКО

Най-сетне ще видим и самия Бран Старк, който изчезна от действието още през Сезон 4. Актьорът в неговата роля – Айзък Райт, вече намекна, че „съдбата на Бран е особено интересна. Той има някои изключителни видения“. Което ние четем като „След дълго изучаване на тайните на Вселената в компанията на Триокия гарван, Бран спира да бяга и най-сетне се намесва в голямата битка между Огъня и Леда“.

БЕДНИТЕ ЖЕНИ

„Този сезон е особено силен за Санса“, разказва за своята героиня актрисата Софи Търнър. „Тя най-сетне показва на какво е способна и си спечелва нужното уважение.“ Макар че последно я видяхме да скача от крепостна стена, Санса Старк все пак оцелява и успява да се измъкне от мазните лапи на Рамзи Болтън. Тя има на кого да си връща, а същото е положението с другите главни героини – и Церсей, и Аря, и Денерис завършиха предния сезон с трудности и позор, но сега ще се върнат в играта с повече хъс и сила.

СЪЛЗИТЕ НА ДРАКОНА

Разбира се, че бихме искали драконите да участват по-активно в действието! Още повече, че милите отрочета на Денерис вече пораснаха и могат да като едното нищо да овъглят дузина тежковъоръжени мъже. Имайки предвид обаче колко пестеливо ги ползват до момента, едва ли и в този сезон ще ги виждаме твърде често. Но пък всеки път си струва.

ЧИСТО БЯЛО

Според интервюта с Дж. Р. Р. Мартин голяма част от действието в новата му книга (съответно и в Сезон 6 на сериала) ще се развива далече на север. В други интервюта писателят обяснява, че книгата започва с две големи битки – едната е морска, а другата се случва сред ледовете. Това означава – още армии от мъртъвци, зли бродници, а защо не и един не-жив Захари Бахаров!

Новият сезон на Game of Thrones започва на 25 април по HBO и hbogo.bg

ЧЕТИ ЗА ВИНИЛ – НАЙ-ПОТНИЯТ, ШУМЕН, НЕЦЕНЗУРЕН И СМИСЛЕН СЕРИАЛ ОТ „ПРЕСТЪПНА ИМПЕРИЯ“ НАСАМ.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *