ЕДНА ЛЕГЕНДА Е НА ПЪТ ДА СЕ ЗАВЪРНЕ. NINTENDO ЩЕ ПРАВЯТ ФИЛМИ

Няколко причини носталгията по 90-те да не ни напуска

0 коментара Сподели:

Мислехме, че някои неща завинаги ще си останат в 90-те: бой бандите, тамагочи манията и безбройните часове, които посвещавахме на приключенията на Супер Марио, докато конзолата не прегрее.

Nintendo обаче ни изненадаха. Най-големият производител на игрални конзоли в света води преговори с филмови компании за създаването на продукция, базирана на един от популярните им герои. Японският гигант засега не разкрива кой е той, но предвижда бъдещият филм в анимационен формат да превземе широките екрани до 3 години.

Компанията явно е решила да следва модната вълна отфилми, вдъхновени от игри, за да преодолее големия спад в приходите си. Не можем да отречем обаче, че Nintendo завинаги ще останат символ на цяла една епоха.

Децата на 90-те още помним с умиление дори и кръговете под очите и миризмата на разтопена пластмаса, неизменно съпътстващи видеоигрите. Последните бяха обичани от малки и големи заради семплия си непретенциозен дизайн и абсолютната лекота, с която те увличат.

Злодеите, които преодолявахме, докато цъкахме Супер Марио, ни подготвиха за живота.  Още от ранна възраст научихме, че не трябва да оставяме динозаврите, патките и костенурките да ни спират по пътя към успеха.

Повелителят на 90-те и брат му Луиджи ни лишаваха от някой и друг час за сън, а натрапчивите мелодийки направо ни зомбираха. Въпреки това електронните игри развиха рефлексите и пространственото ни ориентиране.

Nintendo винаги са били изключително последователни, поддържайки реномето си на бастиона на любимите ни конзолни видеоигри. Досега единствената им стъпка встрани беше играта за мобилни телефони Miimoto от началото на 2016-а.

Ще им стискаме палци да възкресят интереса към една много чаровна, макар и (да бъдем честни) залязваща ера. Надяваме се настоящият им филмов проект да бъде доста по-успешен от предходния – игралния Super Mario Bros. Излязъл през далечната 1993 г., той не е приет особено възторжено от критиците и до известна степен е разочаровал публиката.

Можем само да гадаем дали нещо с толкова ретро привкус ще успее да грабне сърцата на младите зрители, след като излезе на пазара.

А дотогава можеш да си купиш конзола за видеоигри на старо и да се отдадеш на ретро забавления с приятели пред телевизора. И не забравяй:

“Само един мъж може да даде всичките си животи за една жена и това е Супер Марио”.

ВИЖ КОИ СА ТРИТЕ СЪВРЕМЕННИ ДЖАДЖИ, КОИТО ИСКАМЕ НЕПРЕМЕННО ДА ПРИТЕЖАВАМЕ

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *