Мерилин Монро – последната холивудска легенда

Блондинката, която промени света завинаги

0 коментара Сподели:

Животът на Норма Джийн (истинското име на звездата) е като пример за думите “Внимавай какво си пожелаваш, защото може да се сбъдне”. Имайки тежко детство, изоставена от майка си на двуседмична възраст в приемно семейство и след това продължавайки да расте между различни приемни семейства и настойници, не е чудно, че Мерилин решава да напусне училище и да се ожени на шестнайсет. По-късно Монро казва за първия си брак кратко и лаконично: “Бракът не ме направи тъжна, но не ме направи и щастлива. Моят съпруг и аз почти не си говорехме. И това не беше,защото бяхме ядосани, а защото нямаше какво да си кажем. Аз умирах от скука.”

Виж повече: Най-красивите актриси от миналото, които заслепяват настоящето – част 1

Две години след сватбата Мерилин започва да работи в авиационната фабрика „Рейдио Плейн“ и точно там се случва съдбоносната среща между нея и фотографа Дейвид Коновер. Той я открива за света на моделството и тя бързо бива погълната от него. Това води до скорошен развод и раждането на една икона.

Но пътят до световната слава не е никак лесен. Следват малки и незначителни роли в редица продукции, няколко голи фотосесии и дори работа като момиче на повикване. В едно свое интервю актрисата споделя:

“Мисля си, че ако другите момичета знаеха колко зле бях, когато започвах, щяха да се окуражат”,

и добавя:“Най-накрая бях решила, че искам да бъда актриса и нямаше да позволя на липсата ми на увереност да провали шансовете ми”.

След 1950 упоритата работа на звездата дава резултати и тя прави своя пробив в Холивуд. Следват успешните филми “Ниагара”, “Джентълмените предпочитат блондинки”, “Как да се омъжиш за милионер” и др. Актрисата успява да намери това, което най-добре я продава, а именно образа на “глупавата блондинка”. На него напълно подхождат култовите й думи (превърнали се в класика):

“Дай на едно момиче правилните обувки и тя може да завладее света” и “Диамантите са най-добрите приятели на момичето“.

И макар той да е нейна запазена марка, звездата е много далеч от него в реалния си живот до степен, в която това я измъчва. Тя откровено споделя: “Винаги чувствах, че бях никой и че единственият начин да бъда някой е… да бъда някой друг“, а “Истината е, че никога не съм заблуждавала някого. Оставих хората сами да се заблуждават. Те не се интересуваха да открият коя съм и каква съм. Вместо това си създаваха свой образ за мен. Не бих спорила с тях. Очевидно обичаха някой, който аз не бях”.

Монро утвърждава статуса си на секссимвол и лековато блонди, като става първата корица на мъжката библия “Плейбой”. Следват множество знакови роли, два провалени брака, един Златен глобус, редица награди и световна слава. Но да си най-желаната жена на своето време крие много тъмни страни и събужда демоните на Мерилин. В интервютата на звездата все по-често прозира вътрешната й самота и нещастието, което се крие зад прословутата й усмивка.

Нейни са знаковите реплики: “Кариерата е нещо прекрасно, но не можеш да се гушкаш с нея в студена нощ” и “По-добре е да бъдеш нещастен сам, отколкото нещастен с някого”.

Мерилин се самоубива в спалнята си на 36 години през 1962. Дали това е истината, или самоубийството на звездата е инсценирано, и до днес е тема на конспирации като една от основните версии е, че тя е била убита от братята Кенеди, защото е знаела твърде много като тяхна любовница.

Постигнала световна слава, станала символ на женската красота и вплетена в опасно близки отношения с фамилията Кенеди, Мерилин се превръща в последната холивудска легенда.

Виж повече: Най-красивите актриси в миналото, които заслепяват настоящето – част 2

Въпреки това актрисата скромно казва за себе си:

“Аз съм добра, но не съм ангел. Прегрешавам, но не съм дявол. Аз съм просто малко момиче в големия свят, опитващо се да намери някой, когото да обича”.

А нейната история ни кара да се запитаме дали цената, която ще платим, за да сбъднем мечтите си, си е заслужавала? И най-важният въпрос – дали това наистина ще ни направи щастливи? 

 

Ето и 3 секси актриси в 3 секси филма 

Какво и къде още се случва?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *