ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ ПРАЙДЪТ

Пътеводител на съвършения християнин

0 коментара Сподели:

След броени дни ще се проведе София Прайд 2016 –  ежегодно шествие в подкрепа на равенството на ЛГБТИ – лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансджендър и интерполовите хора. Какво именно означа това? Най-вече че фейсбук ще прелива от остроумия и аргументи с разумността на нещо средно между шимпанзе и круша.

Прайдът трябва да се забрани, защото…

Защото няма хетеро парад

Напълно адекватен  довод! Няма хетеро парад или такъв на хората с трета вежда/зърно, та откъде накъде някакви хомота ще се събират и ще шестват из улиците свободно и щастливо? Не че някой спира хетеро хората да си направят такъв – не, напротив, ето днес можем да се съберем още и да проповядваме светостта на съюза между мъж и жена и никой копче няма да ни каже, но не го правим. Но това, че не го правим и никой не ни спира, не означава, че не можем да го размахваме като довод наляво и надясно, нали?

Защото парадират

Развяват си сексуалността като диплома от Харвард пред смаяните погледи на деца  и пенсионери и считат това за нормално. Много често срещан аргумент е – «нямам нищо против гейове, но да не парадират с това». Това означава ли, че когато хетеро двойка се млящи мазно и демонстративно в претъпкан автобус, парадира? Не. Ако двама мъже вървят хванати за ръце и не пречат на никого, това парадиране ли е? По пътя на логиката на един средноинтелигентен българин – да. Самото изказване, че нямаш нищо против обратни, стига да не ги виждаш и да не контактуваш с тях, говори само за себе си.

Защото не е библейско

Упадък, липса на морал, изобщо тотална свинщина. Не че порното е супер християнско или пък БДСМ-ът, или голяма част от креватните ти акробатики, или пък дилдото, но нека не пречим на двойните стандарти с подобни твърдения. Тук някъде се нарежда и аргументът, който с тих ужас и проскърцване на зъбите се прошепва, а именно: ами децата?!?! Ще бъдат осквернени визуално от тия ми ти педерасти, които се разхождат смело на прайда и си веят сексуалните предпочитания. Содом и Гомор! Понеже влечението към даден пол се предава по въздушно-капков път и след като някоя лесбийска се изкиха на «Графа», ще зарази с гейщина децата чак в Красна поляна.

Навсякъде е пълно с хетеро примери, така че по тази логика децата, наблюдавайки родителите си, би трябвало да наследят хетеро модела и да не се отклоняват от правия път. В България още не е законен бракът между хомосексуални и, естествено, отглеждането на дете от такива хора, така че очевидно логиката на ревностните защитници на морала не работи.

Всеки ЛГБТИ човек е бил отгледан от майка и баща, а не от Азис и Азис. Нека не забравяме стереотипа за гей човек – той непременно е с тигрови прашки и не се свени да се разголва и чекне навсякъде.

Защото никой не им пречи да са каквито искат

Освен че не е точно така. Аз лично се сещам на прима виста за един случай на човек, който беше почти нает на работа заради добрата си квалификация, но понеже има неблагоразумието да спомене нещо за партньора си, не беше нает. Дори не мога да предположа колко вариации на тази история се случват ежедневно. Защото все още е шок и ужас, извиване на вратове и кискане, когато се забележи хомосексуална двойка на улицата.

Те нямат право на брак и на дете. Докато дори само едно от изброените неща е налице, имаме проблем. Ако ти нямаш проблем, това е, защото живееш в някакъв балон, нямаш приятели с различни сексуални наклонности и като цяло ти е през онази работа какво се случва. И понеже не се сблъскваш с дискриминация, ти се струва, че нещо си писукат там, при положение че всичко е ок и никой на никого не пречи.

И суфражетките са били повод за присмех или просто примирено въздъхване тип «тия кво се борят, така или иначе хората няма да се променят и да ги приемат»,

но макар и след години, това се е случило именно с постоянство, демонстрации и говорене за проблемите.

Не мога да разбера как на някого толкова му пречи кой с кого си ляга. Не, наистина, как е възможно да изпитваш силна неприязън, при положение че някакви хора се обичат? Наскоро ми попадна клип, в който мъж предлага брак на приятеля си – и двамата бяха толкова щастливи, разчувствани и обичащи се искрено, но има хора, които биха ги разстреляли (както се случи преди дни в Орландо…), защото… ами защото се обичат.

Случвало се е да ме питат защо толкова се паля по темата, при положение че не съм нито Л, нито Г, нито Б, нито Т, нито И. Един от най-тъпите въпроси, които може да ти роди главата, е именно този. Паля се, без значение дали нещо пряко ме засяга, защото елементарното чувство за емпатия ме ядосва/натъжава, когато други хора са дискриминирани – без значение дали става дума за правото на жената в Иран да се разведе или на негър да заеме определен пост.

Еднополова любов, осемполова, няма значение, любов да има в чиста и искрена форма. Какво тук значи някаква си сексуалност?

ВИЖ ОЩЕ LGTB ИСТОРИИ – НЕЩАСТИЕ ЛИ Е ДА СИ ГЕЙ

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *