ИЗКУСТВО НА 180 ГРАДУСА

Експерименталнa музика, танц и театър преобразяват София

0 коментара Сподели:

Фестивалът „180 градуса – лаборатория за иновативно изкуство“ се провежда за втора поредна година и цели да те запознае с изкуството – такова, каквото не е било досега. Идеята е да се разчупят рамките на познатите ни арт жанрове и да навлезем в пространството помежду им.

Събитията от фестивала ще се случат в София между 23 и 29 юли във Виваком Арт Хол, Гьоте институт и Фабрика 126. Тук избрахме най-интересното от програмата:

Paramitsha
24 юли, 20.00 Гьоте институт

Paramitsha е уъркшоп, в който артисти от Италия, Гърция, Германия и България ще се запознаят с ромската култура. Резултатът от съвместната им работа с ромски артисти ще обедини ромското и съвременното западноевропейско изкуство, а произведението на този културен фюжън ще можете да видите на 24 юли от 20.00 в Гьоте институт.

VideoMotion
26 юли, 20.00 Гьоте институт

"София през вашите очи" е конкурс за късометражен ням филм за София. Всеки може да участва, а от най-добрите 10 филма (според организаторите) ще бъде избран един победител (според публиката). Филмите ще бъдат представени с импровизирана музика на 26 юли от 20.00 в Гьоте институт.

Черна песен
27 юли, 20.00 Виваком Арт Хол

Аз умирам и светло се раждам –

разнолика, нестройна душа,

през деня неуморно изграждам,

през нощта без пощада руша.

С тези думи започва „черната си песен“ Димчо Дебелянов преди повече от 100 години. Днес артистите Сара Бицока (хореограф от Италия) и Александър Хаджиев (музикант от България) се захващат да довършат песента на поета със своя танцово-театрален пърформанс.

Шахмат
28 юли, 20.00 Фабрика 126

Миналата година музикалната шахматна партия се разигра между между бароковата и съвременната музика, а тази битката ще бъде между между струнните и духовите инструменти. Двете музикални армии ще се съревновават с музикални произведения от различни епохи, а публиката ще избере победителя в двубоя.

Повече информация можеш да намериш тук.

ФЕСТИВАЛЪТ "НОЩ/ПЛОВДИВ" СЕ ЗАВРЪЩА НА 23-и И 24-и СЕПТЕМВРИ

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *