ОТ ЗРЪНЦЕТО ДО КОСМОСА

Беглика Фест 2016 – теория на приноса ключ #8

0 коментара Сподели:

Ако вие можехте да разгърнете листа на житното зърно, да проследите неговата история, щяхте да разберете напълно историята на човешката душа. Както житното зърно пада в земята и умира, както то пониква, израства и дава семе, същото става и с човешката душа. Може би пред вас житното зърно да представлява нещо много скромно, нещо, което няма никаква цена, обаче в житното зърно има сила, възможност, дух на самоотричане, с която сила то храни себе си и другите“.

Това е казал Петър Дънов. Това казваме и ние, докато с последни сили се провираме нагоре по горската пътека, а слънцето се разтваря някъде в кристалната вода на язовир Беглик. Целува я, плува в нея, прави я златна, достъпна, девствена. Истината е, че има много фестивали на родна територия, но малко са тези, които с краткия си живот правят, като житното зърно – нещо голямо, нещо за другите. За да дадат плод и на тези след тях.

У нас има много хора, които събират други хора, за да се забавляват, за да скачат под звездите, за да празнуват него – животът. Животът обаче е просто симбиоза от род, корени, природа, духовност и несвършващ път. Осмица – безкрайност.

Животът иска от теб не да строиш замъци и вятърни мелници, не да покоряваш нови върхове и царства. Той просто иска да бъдеш част от безкрайния му кръговрат.

Да се разходиш във всички краища на осмицата, да я проучиш, обикнеш, изпишеш и най-накрая да се намериш – с верния ключ. А после да размениш ключа с други, за да се открият също и така животът да стъпи на ново стъпало. На една вибрация по-високо- на Беглика, за да се върнем назад към корените и към себе си. Просто е и толкова важно.

Беглика Фест 2016 те очаква не само, за да опазите природата, да я съживите с музика и песни, не за да твориш, готвиш, медитираш и криейтваш. Той те чака, за да се върнеш навътре, и за да се намериш. Защото природата, това сме ние и ние, това е тя. Една неразривна връзка, едно семейство, една безкрайност, една осмица – житното зрънце, което прави уж малко – някакъв си фестивал, но в малките неща се крие голямата работа – реколтата, от която Земята жъне. Тази година фестивалът ти предлага истинско балканско, духовно и лично преживяване, защото Беглика фест е род. Тук са се случили много неща, за много години и освен, че се е градила истинска фестивална култура, която няма аналог на родна земя, се е случило и нещо далеч по-важно. Променили са се житейски истории, тук много хора са се влюбили, родили са се деца, а сега тези деца са едни от най-малките помощници във фестивала, за да продължат неговия цикъл.

Беглика – това не е парти за тялото, това е житейски цикъл – за душата.

Ключовите думи, които ще те отведат при феста тази година са общност, общностно мислене, част от природата, контакт с нея, взаимност, духовно покачване, връщане при рода, ключове, човешка природа, дългосрочност, принос на всички нива, балкански модел, спиритуална програма, утопия.

Беглика Фест 2016 ще се случи между 25-ти и 28-ми август на познатата локация, а фестът ще покаже, че след като мина своите „първи седем“ години, сега е време за ПРОБУЖДАНЕ и търсене на КЛЮЧОВЕТЕ към ЧОВЕШКАТА ПРИРОДА. През тези години, всички приятели и съратници на Беглика фест показаха, че не просто обичат природата и човека, но и че двете понятия са едно цяло. Сега, когато те стават на безкрайните осем годинки, ще се опитат заедно с теб да отключат всички възможности, които съществуват в безкрая от вдъхновения, наричан Вселена и ние твърдо вярваме, че ще успеят.

На събитието те очакват Deep Forest, Markandeya, Koza Mostra, Влада Томова, Man of No Ego, а за приключенския ти дух ще се погрижат Островът на тишинавтите, Беглишки нинджи, арт-сцена с Цирков театър „Нибрай“, Playback театър „Тук и Сега“. Gene Keys Bulgaria ще ни помагат да търсим ключовете, а Йога Мандала ще са гидове към трансформацията

Беглишкият дух ще се носи навсякъде по поляните цели 4 дни и от още куп ивенти, а целта на всичко е не просто Съ-творяване, Съ-осъществяване и Съ-участие. Целта е покачване – духовно, цялостно, безкрайно.

Защото ако всички се замислим, че с тези фестивали правим всъщност нещо много по-голямо, а не просто забавление, ще осъзнаем, че пътят от зрънцето до космоса е една крачка, един ключ. Пътят сме ние, за да може реколтата да е плодородна и Земята да жъне с пълни шепи. Като грозд, като безкрайност, като осмица. Като Беглика фест 2016 – принос за общото, в което всички сме вплетени. Красиво и безкрайно, като жито. Като живот.

Събуди се – Беглика чака!

Повече за феста – тук!

А КОЛКО ТОЧНО Е БРУТНОТО ВЪТРЕШНО ЩАСТИЕ?

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *