СЛОНЪТ МОЯТ ПРИЯТЕЛ

Васил Бърдаров от Bird Art Studio с арт инсталация на Hacienda Beach

0 коментара Сподели:

Кинетичен слон краси от известно време Hacienda Beach. Творбата беше показана за първи път преди месец, на малкия плаж в Лозенец, а ние я открихме при едно от уикиенд бягствата си до черноморското селище.

Впечатляващата арт инсталация е дело на Васил Бърдаров от Bird Art Studio, който е автор на оръжията и реквизита за холивудската екшън поредица „Непобедимите“.

Любопитното е, че цялата конструкция „Слон“ е изградена от перки, които се задвижват от вятъра, а изгрева на слънцето огрява новото съоражение. То тежи около 60 килограма и е с височина от 3 метра.

През миналото лято в Hacienda Beach бе открита първата скулптура на слон, дело на художника Стефан Божков. Реализацията на арт инсталацията отне близо две години. Произведението е направено от дърво и метал и носи послание за свобода. Инсталацията е инспирирана от творбите на Салвадор Дали и каталонския художник и скулптор Антонио Тапиес. Тя тежи около 800кг. и е висока 5 метра. Любопитното е, че в скулптурата е вградена капсула на времето с послание към бъдещите поколения. Между пролуките пък гостите на Лозенец могат да поставят листчета с желанията си.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *