Спомени за едно лято, което няма да се върне

Jordan Tiberio за спомените в снимки

0 коментара Сподели:

Нюйорската фотографка Jordan Tiberio е по-скоро учен, отколкото фотограф, а нейните обекти на изследване разцъфтяват през обектива й. Тя открива неща, невиждани до момента, заровени, събиращи в себе си емоции толкова крехки, че можеш да я усетиш как задържа дъха си, докато ги запечатва. Подобно на гледани отблизо картини на пясъчни частици, предметите на нейните снимки са почти съвършени по начин, който някой трудно би успорил. Снимките на Tiberio са заредени с топлина и съпричастност, която е заразителна дори в натюрмортите й. Това разказва за нея Waste Magazine.

Тя получава своята BFA по фотография от Fashion Institute of Technology през 2015 г., но преди това работата й вече е наградена с множество отличия и се появи в няколко списания като The Huffington Post, i-D, and Dazed.

В своето фото есе ‘The Girl Next Door’ Jordan пресъздава сложната тематика на паметта и спомените. Използвайки мрежа на прозорец, която е на фокус, и обикновени снимки на заден план, кадърът става същински пъзел от цветове и форми – точно така, както е структурирано съзнанието ни. Капките вода, които блокират по малко от всяка снимка пък символизират частите от запечатаните в паметта картини, избледнели или изгубени във времето.

 

 
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *