Ще избяга ли Майкъл Скофийлд и този път?

Голямото завръщане на „Бягство от затвора“

0 коментара Сподели:

„Бягство от затвора“ беше от онези сериали, които определено ни приковат пред екраните. С нестандартен сюжет и добра актьорска игра, филмът заслужено спечели своите фенове, за да се сбогува с тях през 2009 г. след 5 излъчени сезона. Наскоро се оказа, че почитателите на сериала има за какво да се радват – Fox обявиха завръщането на „Бягство от затвора“ за началото на 2017 г. Конкуренцията днес е повече от голяма, нови сериали стартират всеки ден, така че очакванията за всъщност неочакваното продължение са високи.

Още през 2010 г. в интервю Уентуърт Милър, актьорът, изиграл Майкъл Скофийлд, споделя, че не е вероятно сериалът да има продължение. В разговора Милър казва, че филмовият екип е постигнал нещо, което е рядкост за телевизията – естествен финал на шоуто. Защо тогава Fox реши да съживи сериал, който уж категорично приключи със смъртта на главния герой? Една от причините може би се крие в сериала The Flash, стартирал миналата година, където Уентуърт Милър играе заедно с екранния си брат от „Бягство от затвора“ Доминик Пърсел. Популярната двойка застава отново на екран и това буди носталгия у феновете на затворническото шоу, които все по-често се питат за завръщането му на екран. Освен това в интервю Пърсел споделя, че според него Fox винаги са имали намерението да възобновят сериала, но са отлагали тази стъпка известно време поради временното оттегляне на Милър от снимачната площадка.

Всъщност, когато снимките на новия сезон официално започват през пролетта на 2016 г., Доминик Пърсел на косъм се разминава с това да не изиграе ролята си на Линкълн Бъроус.

Той получава сериозна травма на снимачната площадка, но инцидентът бива вмъкнат в сценария на „Бягство от затвора“ и Пърсел не изпуска нито епизод от снимките.

Сара Уейн Келис, която играе любимата на Скофийлд в епичния сериал, също се присъединява към продължението. Самата тя е много ентусиазирана да се превъплъти отново в д-р Сара Танкреди, споделяйки за Digital Spy, че е обичала персонажа си, както и работата с режисьора Пол Шуринг. Създателят на оригиналните серии ще работи по пилотната серия на новия сезон, като за остатъка от епизодите ще си сътрудничи с Вон Уилмът и Майк Хороуиц. За всички скептици Келис допълва, че завръщането на сериала не е само за пари, тъй като Fox има достатъчно сериали, от които да печели. Идеята за новите епизоди е да се разкаже една различна, още по-завладяваща и напрегната история с някои от познатите персонажи.

Кой друг от бандата бягащи и преследвани можем да очакваме отново? Еймори Ноласко, любимият на феновете съкилийник на Скофийлд Фернандо Сукре, също се завръща. Заедно с него ще видим Рокмънд Дънбар, известен в сериала като Бенджамин „Си-ноут“ Франклин. Към групата, разбира се, трябва да добавим един персонаж, без когото шоуто определено нямаше да е толкова култово – това е Тиодор „Ти-бег“ Бегуел. Интересно ще е да проследим какво се е случило с Ти-Бег през шестте години в затвора, променен ли е и какво ще е участието му в новото планирано бягство. Догадки предизвиква и завръщането на Пол Еделщайн, който играе безпощадния Келерман. Започнал сериала като преследвач на затворниците, в един момент той се съюзява с тях.

Остава да видим на чия страна ще се озове Еделщайн в новите серии.

Някой от стария състав, който ще ни липсва в предстоящите епизоди, е Уилям Фиктнър в ролята на бившето ченге с лични проблеми Уилям Махоун. Засега актьорът не е подписал договор за участие в продължението, но вратата за поява в сценария все пак е отворена. Затова пък в сериала ще видим нови персонажи. Един от тях е Марк Фюрщайн, който ще влезе в ролята на Скот Нес, съпругът на д-р Танкреди в новите епизоди. Да, правилно разбрахте, голямата любов между Майкъл и Сара е сериозно застрашена, ако не и напълно изчерпана. За другия брат, Линкълн Бъроус, също е отредена екранна любима – активистката Шиба, която ще се изиграе от Инбар Лави.

В каква каша ще се забъркат героите този път?

На повърхността изплуват сведения, че Майкъл Скофийлд може да е жив и именно Ти-Бег е този, който подсказва на Линкълн, че смъртта на брат му може да е инсценирана.

В крайна сметка Линкълн и Сара заедно със старите познайници от затвора „Ривър Сайд“ се обединяват да намерят Майкъл. В неговия персонаж ще се натъкнем на много голям обрат – от години той работи за терористична организация, свързана с ИДИЛ. Неясно как Скофийлд е попаднал в Йеменски затвор, откъдето крои сложен план за бягство, в който включва и старите си познайници. В интервю Уентуърт Милър загатва, че героят му е променен и дори не е ясно дали може да бъде характеризиран като добър човек. Пърсел пък споделя, че първите сезони на шоуто са били с тежък сюжет, но следващите 9 серии от новия сезон ще са още по-брутални. Все пак героите ще се борят срещу световния тероризъм, така че догодина се пригответе за още по-големи дози конспирация, насилие, любов и неочаквани обрати.

Виж кой контакт очакваме скоро да излезе по кината.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *