Пет сериала, които да не изпускаме през май

Сериалите, с които да редуваме „Игра на тронове“

0 коментара Сподели:

Зимата дойде през април с „Игра на тронове”, а май месец идва с няколко нелоши нови заглавия и продължения на стари сериали, които да поемат поне малко от „хайпа“ покрай великия сериал на HBO. Макар и с не толкова епични битки, сред предложенията ни за този месец ще откриете постапокалиптични битки и интересен поглед към не по-малко страшния ужас на аварията в Чернобил.

Chernobyl / Чернобил

След като изостави тази идея миналата година, HBO се опитва отново да привлече зрителския интерес с петсерийна драматизация на събитията от ужасяващата ядрена катастрофа в Чернобил през 1986 година. Целта на поредицата според авторите ѝ е достоверно да представят драматичните събития от най-смъртоносната ядрена експлозия в света и как тя се е отразила на жителите на района. (Подсказка: не толкова добре.) Добрата новина е, че актьорите в сериала няма нелепо да се опитват да имитират руски или украински акцент, който твърде често незнайно защо се приближава по-скоро до българския език. Явно за американците всеки, който говори руски, е всъщност българин. Критици, видели първия епизод, заявяват, че

минисериите наистина се доближават до възможно най-реалистичния поглед към онези ужасяващи събития,

за които, ако зависеше от едни определени управници през 1986 година, все още нямаше да знаем. За хората с по-малки познания ще припомним на кратко какво точно става тогава: трагедията в Чернобил се случва на 26 април 1986 година: експлодира капакът на реактора. Образувалият се от ядрените отпадъци облак се разпространява над големи части от Европа. Зоната около централата и до днес е изолирана. А пълен научен консенсус за последствията от катастрофата все така няма. Жертвите са милиони, а се смята и че все още страдаме от последствията. 

Catch-22 / Параграф 22

Джордж Клуни не е чужд на жанра на черната комедия, което може да е много добре за подготвения минисериал – адаптация на класическия роман на Джоузеф Хелър „Параграф 22“, който поглежда към събитията от Втората световна война по забавно-абсурдистки начин.

Клуни режисира, продуцира и участва в сериала от шест епизода, в който за наше огромно удоволствие ще видим и Хю Лори.

„Параграф 22“ (на английски: Catch-22) е роман на Джоузеф Хелър, издаден през 1961 г. Действието в него се развива по време на Втората световна война, като събитията са разказани от различни герои в нехронологичен вид и от различна гледна точка. Книгата е преди всичко критика на бюрократичната система, в която невинаги владее разумът. Изразът „параграф 22“ е станала идиоматичен и се използва за ситуация без изход, „порочен кръг“. 

Dead To Me / Мъртъв за мен 

Когато обичан от нас човек почине, как страдаме? „Мъртъв за мен“ изследва този въпрос чрез главната си героиня Джен, чийто съпруг умира, след като е блъснат от шофьор, който бяга от местопроизшествието. Джен се сприятелява с Джуди, която бавно и упорито заема място в живота ѝ, докато Джен се опитва да намери виновника за смъртта на половинката си. Обаче започваме да се замисляме, че мистериозната Джуди има нещо общо. Тя видимо крие сериозна тайна и дори е опасна за околните. И

въпреки че темата на сериала изглежда доста сериозна и тъжна, трейлърът на поредицата на „Нетфликс“ подсказва, че ще има и забавни моменти.

Дано само динамиката на сериала да не се развали от твърде обичайния отговор. А именно че свободолюбивата хипарка Джуди е убила съпруга на приятелката си. Нека просто се надяваме, че краят ще е друг. 

Lucifer (Season 4) / Луцифер

След като шоуто получи отказ за продължение от „Фокс“, „Луцифер“ бе подет за дяволски добрата си лебедова песен от „Нетфликс“ и бе подновен за 4-ти сезон. Има малка армия от верни фенове, които са особено щастливи от тази новина и развълнувани, че сериалът няма да приключи с този „клифхенгър“ от 3-ти сезон. Така че какво ни чака от 4-ти сезон? Е, Том Елис разкри някои пикантни подсказки, една от които е, че

екипът е доста по-свободен в действията си на снимачната площадка.

Например ще има доста сцени с главен герой голия задник на Луцифер. Е, дано не е само дупето на Том най-привлекателната част на сериала. Остава и да разберем дали ще има пети сезон, или шоуто ще бъде „зарязано“ отново.

The Rain (Season 2) / Дъждът

Датският сериал „Дъждът“ се връща за втори сезон, който обещава да бъде все така интригуващ и да запази качествата си на

постапокалиптичен трилър – един от най-добрите по телевизията.

Сезонът продължава историята на предишния, в който Симон се опитва да излекува Расмус от смъртоносния вирус. За тези от вас, които все още не са гледали първия сезон, това е тийн постапокалиптична драма, която разказва за смъртоносен вирус, който бързо унищожава по-голямата част от населението в Скандинавия, а Симон и Расмус, които са брат и сестра, намират убежище в бункер. Шест години по-късно излизат да търсят баща си, учен, който ги е оставил в бункера, но никога не се е върнал. Заедно с група от малкото оцелели, те се опитват да намерят лек за ужасяващата епидемия. Без следа от баналности, дори най-скептичната публика би могла да намери нещо интересно в епизодите. 

В "Игра на тронове" винаги очаквай неочакваното

Епичен и сърцераздирателен финал за "Отмъстителите"

Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *