Рут Колева за новото лице на Monte Music – Виктория Георгиева

Поредното безкомпромисно ревю, този път за "Незавършен роман"

0 коментара Сподели:

Свежо от лейбъла на Графа „Монте Мюзик“ преди няколко седмици излезе дебютната песен на Виктория Георгиева „Незавършен роман“.

Във Виктория малко припознавам себе си. Тя е от тези, тихите победители. Тя отпадна като финалист от Х фактор, но не спечели. Извади голям късмет, че не попадна във Virginia Records, и за щастие Графа подписа с нея и първото продуцирано парче е вече факт.

Графа винаги е умеел да вижда нешлифованите диаманти и от тях да прави звезди. За което му се възхищавам. Той работи с отговорност и отношение и умее да изважда най-доброто от таланта на младите артисти в лейбъла си. Радвам се, че той разгърна таланта на Виктория в собствената и вселена, а не се опита да я направи едно от тези „модерни“ момиченца, чиито псевдоними ми напомнят по-скоро на едно друго изкуство, но не и музикално.

Във Виктория има нещо специално. Гледам я и искам да я прегърна, в следващия момент тя запява и гласът й ми дава цялата увереност на света. Убива ме с нежност, след това ме вдига със сила и плътен тембър.

Виктория е уникална. Не защото пее като ангел, а защото излъчва изкуство. Излъчва необуздана сила и дълбока чувственост, а пеенето е нейното оръжие.

Пускам „Незавършен роман“.

 

Песента ми напомня на Браян Адамс и Адел едновременно. Винаги съм смятала, че Графа пише невероятни балади за женски вокал, и тази песен категорично затвърждава мнението ми.

Клипът започва с кадър на очите на Виктория, само аз ли усещам магията на това някой да пее с чувство, все едно целият свят съществува само и единствено в този момент. Очите са огледало на душата, а в погледа на Виктория се чете драматизъм, меланхолия и неизживяна любов. Поне аз това усещам и припознавам.

Виктория има много красива бленда, техника и динамика. Защо няма повече такива гласове? Кадифеният й глас е събирателно от щипка Ани Ленъкс, Бионсе, Пинк и още нещо – тя!

Песента има страхотна градация, все пак Милен Кукушаров свири пиано – може ли да е зле?

Да не говорим, че зад беквокалите са Мария Илиева и Прея. Песента е прекрасна епична балада, с красив звук и завладяващо изпълнение.

Клипът е страхотно изпълнен от Васко Стефанов. Чисто и нежно, Виктория е красива и изразителна. Перфектно илюстриране на една красива песен. Без излишни изгъзици и чудеса, а просто чиста красота и стилни визуализации.

Нямам търпение да чуя следващия сингъл на Виктория, виждам я как расте – уверена и сигурна в музиката си.

Виктория е нашата малка-голяма победа за по-качествена музика на българския пазар.

Виж как Рут обобщи най-доброто от 2016 в музикално отношение.

И не забравяй да я последваш във Фейсбук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *