Пет сериала, които да гледаме през февруари

„Големите малки лъжи”, „Табу” и „24” без Кийфър за „Малък Сечко”

0 коментара Сподели:

Февруари е генералната репетиция за пролетта. За мен лично това е като втора Нова година. Казали сме ведро „чао” на студения, бесен, мрачен януари, който ни удря всеки път с едрата пестница на реалността, след прекрасните празници през декември. Сега обаче той е вече в миналото, а всеки знае, че след краткия февруари идва март. А през март вече се усеща живителният полъх на идващата, възкресяваща ни пролет. Но как да „избутаме” по-бързо февруари? Ето пет сериала, които могат да ни помогнат за това.

ТАБУ С ТОМ ХАРДИ

Новият и Старият свят се прегръщат в зловеща прегръдка в един от новите сериали на HBO „Табу”. Виждаме Том Харди като корав англичанин, удрян и буквално, и физически от жестокостта на Англия през 18-и век. Той влиза в ролята на Джеймс Кезая Дилейни – корав мъж, пребродил непознати, мистериозни кътчета от планетата. Завръща се в Англия, за да поеме империята на своя баща и да я възроди от пепелта. Пред него се изпречва не само собственото му семейство, но и цялото кралско войнство на Англия. Атмосферата е толкова реалистична, че сякаш в теб се просмуква студенината и влагата от улиците на Лондон през 1814 година. Сериалът се води „мини”, но всъщност е наистина голяма работа.

24: НАСЛЕДСТВОТО

През февруари има добра новина за любителите на екшън поредицата „24” – нейното продължение „24:Наследството”.  И въпреки че тук няма да участва Кийфър Съдърланд, той има пръст в създаването на новите епизоди. Донякъде очаквано, основната цел на главния актьор – сержант Ерик Картър (Кори Хоукинс, „Бандата от Комптън“) – е да предотврати готвена терористична атака на американска земя. „Лошите” и този път се крият на най-неочаквани места, което кара Картър и неговата партньорка в битката – разузнавача Ребека Инграм (Миранда Ото, „Вътрешна сигурност“) – да се запитат: „Можем ли да се доверим на когото и да е?”. Напрегната и интензивна битка с времето, политически предателства, тиктакаща бомба в предизборната битка за президент,  много екшън сцени и обрати – мисля, че феновете на оригиналния „24” няма да останат разочаровани.

ТОВА СМЕ НИЕ, NBC

Комедийната драма „Това сме ние” на NBC проследява историите на няколко души, които се оказват преплетени по странен начин – това са съпрузите Ребека и Джак, които очакват близнаци и същевременно се опитват да запазят пламъка на брака си, амбициозният актьор Кевин, отегчен от блясъка и измамността на индустрията, веселата му сестра Кейт – близначка, която постоянно се бори с теглото си, и Рандал – успешен и малко сантиментален адвокат, който търси изгубения си баща. Зад думата „астрален близнак” се крие много повече, отколкото мислите. Представяте си, че някъде там, по света съществува напълно непознат за вас човек, който обаче е неразривно свързан с вашето битие, без да го подозирате? И някъде по пътя на живота вие го срещате? Когато една привидна „случайност” е поднесена с толкова логика, няма как да не й повярвате. Затова пробвайте да погледнете върху забързания градски живот с неговата динамика и неочаквани случки по един по-различен начин. Приятно, провокативно сериалче, тъкмо за противоречивия февруари.

TRAVELERS

Те идват от едно мрачно и безнадеждно бъдеще, за да ни спасят от най-големия ни враг – самите нас. След стотици години хората ще са намерили начин да изпращат съзнанието си назад във времето, при хората от 21-ви век, опитвайки се да спасят човечеството от ужасяващо бъдеще. Федерален агент намира четирима души, които внезапно придобиват съвсем нова идентичност, започвайки да търсят удивителната истина за бъдещето на човечността. Сериалът прави чудесна препратка към един от гигантите в този жанр – Continium, като в същото време обещава да донесе много изненади.

ГОЛЕМИТЕ МАЛКИ ЛЪЖИ

Един от най-очакваните сериали през февруари е „Големите малки лъжи”, който започва на 20 февруари. Веднага обаче да уточним, че поредицата няма нищо общо с „Малки сладки лъжкини”. Сериалът, продуциран и с участието на Никол Кидман, е екранизацията на едноименната книга на Лиан Мориарти. Романът разказва за привидно идеалния живот на три жени в северна Калифорния. Една смърт обаче „разклаща дървото” и променя всичко. Човек от начално училище в Монтерей е открит убит. В началото не е известно нищо – нито за жертвата, нито за убиеца, но впоследствие е открита връзка с майки на деца в училището. Това са Мадлин Макензи, която не може да преодолее новата съпруга на бившия си съпруг; най-добрата приятелка на Мадлин – Селест Райт, бивш адвокат с привидно идеален брак с по-млад мъж; и Джейн Чапмън – самотна млада майка с тъмно минало. Разкриването на неподозирани истини ни кара да се замислим върху гнездото от лъжи, в които самите ние понякога се оплитаме в опит да запазим привидната сигурност и спокойствие на живота ни.

Виж 5 вдъхновяващи филма, за ново начало, представени от Jameson.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *