Културните събития през Април, които ще те повдигнат от земята

Гледаме няколко изложби, минаваме през Италия и слушаме много и качествена музика

0 коментара Сподели:

Този месец решихме да наваксаме с културните събития. Гледаме няколко изложби, минаваме през Италия и за капак – много музика и филми. Чувствай се поканен!

Wave Maidens – изложба на София Зашева

Вдъхновена от легендите по бреговете на Скандинавските страни и Исландия, талантливата София се впуска в изследване на легендата за деветте дъщери на морето – Wave maidens. Оттам и заглавието на изложбата, в която силата на женствеността и морските стихии се пречупват през призмата на един истински творец.

Кога: до 24 април
Къде: PhotoSynthesis, бул. „Васил Левски“ №57
Вход: Свободен

Viva Italia!

В Милано тече седмицата на дизайна и с неприкрита завист разглеждаме снимки от тазгодишните изложби. Ако и ти, като нас, не си успял да се добереш до модната столица, не се притеснявай – Италия ще дойде при теб. Или поне в Софийската градска художествена галерия, където ще можеш да видиш представители на италианското изкуство от XX и XXI век. На 5 април, сряда, пък ще имаш възможността да се срещнеш с куратора д-р Лаура Моналди, която ще представи изложбата и ще говори за развитието на съвременното италианско изкуство. Лекцията ще се проведе в СГХГ и започва в 18:00ч.

Кога: 4 април -4 юни
Къде: Софийска Градска Художествена Галерия, ул. „Ген. Йосиф В. Гурко“ №1

Master of Art film festival

В последно време градът изобилства от филмови фестивали, което много ни радва. Различното, което Master of Art film festival внася, е че се концентрира изцяло върху документалните ленти и те запознава със сфери като музика, танц, театър, визуално изкуство, фотография и литература. През тазгодишното издание ще имаш възможността да се запознаеш с големите имена в световното изкуство и култура, като Клод Моне, Йеронимус Бош, Пикасо, Дейвид Линч и много други. Ако пък класиката ти се струва скучна, съветваме те да прегледаш категориите им за „съвременно изкуство, арт инсталации и протестно изкуство“, както и „арт видео игри“. Пълната програма още не е оповестена, така че дръж под око masterofartfilmfestival.com и страницата им във фейсбук.

Кога: 20 – 30 април
Къде: „Люмиер Лидл”, „Одеон”, G8 и Евро Синема

Alex Clare – Live in Sofia

Alex Clare никога не може да бъде „Too Close”, дори и с идването си в София. Съвместните му парчета с Rudimental “Give You Up” и “Not Giving In” са задължителни в уикенд плейлистата ни и нямаме търпение да ги чуем на живо. Събитието ще се проведе в Sofia Live Club, който е най-добрият клуб за лайв изпълнения, според нашите читатели.

Кога: 24 април, 21:00 часа
Къде: Sofia Live Club
Вход: 50лв

София Джаз Пик

В пролетното издание на София Джаз Пик изпъква проектът на „A song for you”, където в ролята на Ела Фицджералд, Нина Симон, Сара Восн и Арита Франклин ще влезе не кой да е, а Камелия Тодорова. Нямаме съмнения, че джаз ентусиастите ще останат доволни, а ако едно събитие просто не ти е достатъчно, можеш да продължиш през май с честването на 100 години Ела Фицджералд и концерта на Пати Остин.

Кога: 26 април, 19:30 часа
Къде: Зала "България“, ул. „Аксаков“ №1
Вход: 15 – 25лв

Natalie Imbruglia – Live in Sofiа

Не можем да приключим с музикалните ивенти без да отбележим и гостуването на Natalie Imbruglia в Music Jam Club, където ще представи новия си албум “Male”. Много ни допада решението подобни концерти да се случват на по-малки локации, защото контактът с публиката е на съвсем друго равнище. За жалост, обаче, това означава и бързо разпродадени билети, така че не се колебай твърде дълго!

Кога: 30 април, 21:00 часа
Къде: Music Jam Club, ул. „Пиротска“ №5
Вход: 50 – 70лв

5 събития, с които да обиколиш света, без да излизаш от София

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *