Внимание! Световни коктейли на хоризонта

Дългоочакваното събитие World Class Cocktail Month те очаква на родна територия през май и юни, а ние нямаме търпение!

0 коментара Сподели:

Едва ли би могъл да ни спечелиш толкова бързо с нещо, както с магическата дума коктейли. Те са ни страст отдавна, посвещавали сме им броеве, теми, статии и много любов, а когато говорим за такива от световна класа – тогава задължително ще ни видиш на първия ред на бара. Обичаме ги сладки, горчиви, солени, горящи, люти и екзотични и определено разбираме кога сме попаднали на нещо изключително в коктейлното изкуство. Ето защо с голяма доза еуфория и нескрити въздишки ти съобщаваме, че

от 20 май до 16 юни в София, Пловдив и Варна ще се проведе World Class Cocktail Month – един фестивал, посветен на коктейлите, тяхната история, богатство и разнообразие.

Всички дружно ще се радваме на цял месец, в който науката миксология ще разкрие пред нас магични, нови вкусове. Очакват ни няколко специални, тематични събития и много преживявания от световна класа в някои от най-популярните коктейлни заведения в страната. Подсказваме ти, че от миналогодишната World Class Cocktail Week в София разбрахме две неща – една седмица не е достатъчна, за да засвидетелстваме любовта си към коктейлите, камо ли за да им се насладим подобаващо, и София не е достатъчно просторен терен за всичко това.

Затова тази година World Class посвещава цял месец на коктейлното изкуство с ексклузивни менюта в общо 16 заведения в София, Пловдив и Варна. Към всичко ще има и специална тема, която ни позволява да надникнем не само в настоящето, но и в миналото на най-популярните коктейли в света. 

Всяко заведение, част от World Class Cocktail Month, ще изгради своето авторско меню около един коктейл и ще го пресъздаде в 3 интерпретации,

вдъхновени от 3 различни исторически периода – от далечното минало до днес и утре. В месеца на коктейлите в София любимите ни „Спутник“ и Bar Me ще творят с бърбън Bulleit. „Космос“ и KOTO пък ще представят най-доброто със скоч The Singleton. В One More Bar, Planet и „Кристалъ“ ще се вдъхновят от водка Ketel One, в By The Way – от ром Zacapa. В Club Oscar – oт текила Don Julio. Largo di Serdika и 5L ще носят свежестта на джин Tanqueray, а Sense ще сияе с водка CÎROC. В Пловдив коктейлните чаши поемат Пощата с водка Ketel One и Fargo с бърбън Bulleit, а във Варна разчитаме на експертизата на The Martini Bar и джин Tanqueray и The Garden Bar и водка Ketel One.

След голямото миксиране ни очакват и 4 специални вечери. „Спутник“, One More Bar, KOTO и Largo di Serdika – като истински оазиси на горещата столица – подготвят тематични събития за перфектно изживяване в хубава атмосфера и с добра компания. Те ще съчетаят традициите и експериментите в коктейлната култура, храната, която подхожда на любимите ни питиета, и музиката и настроението, които са ни необходими, за да им се насладим максимално.

По-хубаво от това май няма накъде, затова с две ръце те каним да станеш част от World Class Cocktail Month. Още за събитието те очаква тук, а нас можеш да намериш в посочените магични места за месеца, естествено с коктейл в ръка.

Ако искаш да видиш кои са коктейлите на сезона – мястото е тук.

За пролетните менюта към коктейлите – готвачите разказват.

А как изглеждат визуално нещата виж в инстаграм профила ни.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *