Местата, които те карат да се влюбиш в готвенето – показваме ти кулинарни курсове, академии, кръжоци

Chef Skills: Ако имаш кулинарна страст, използвай септември като точното време да запишеш курс, клас или уъркшоп – ние ти помагаме с избора

0 коментара Сподели:
Местата, които те влюбват в готвенето – показваме ти кулинарни курсове, академии, кръжоци

От нас да знаеш – готвенето не се избира, а открива! 

Независимо в кой етап на живота ти се довериш на себе си и на изкуството да приготвяш с желание и отдаденост храна, ще разбереш, че не става въпрос за чиния, а за магия. Веднъж научиш ли се да говориш с продуктите, да ги обработваш, съчетаваш и сервираш,

ти гарантираме, че ще забравиш трудното начало и ще се посветиш на вечната любов!

Ето защо през септември избрахме да ти покажем накъде да продължиш, ако си професионалист, или откъде да започнеш, ако си любител готвач. Представяме ти кулинарни курсове, академии и кръжоци – местата, които те карат да се влюбиш в готвенето.

HRC Culinary Academy

Местата, които те влюбват в готвенето – показваме ти кулинарни курсове, академии, кръжоци

Професионалното развитие и реализация в кулинарията изисква страст и умение да съчетаеш креативния процес в готвенето с дисциплината и адаптивността.

Представяме ти мястото, на което ще получиш практическо обучение в реална среда, независимо от това какво е желанието ти за развитие.

Кулинарна академия HRC предлага както професионални обучителни програми по кулинарни изкуства и сладкарство, така и разнообразни кратки курсове за любители-готвачи. Обученията се провеждат в модерно оборудвана база с най-съвременните кухненски съоражения,

а възможностите за кариера са в цял свят.

Двугодишната програма „Кулинарни изкуства“ ти осигурява два платени стажа в Европа и САЩ, като придобитите сертификати са акредитирани от Американската кулинарна федерация (ACF) и Световната асоциация на кулинарните общности Worldchefs. Всички програми са изработени от лидери в сферата на образованието и кулинарната индустрия и се преподават изцяло на английски език. Приемът е два пъти годишно, през септември и март – не го отлагай!

Cook your future!

бул. „Цар Борис III“ 59
088 409 5674

www.hrcacademy.com

Mihaela Beloreshka

Местата, които те влюбват в готвенето – показваме ти кулинарни курсове, академии, кръжоци

Колко е важно да се храним правилно и каква част от имунитета ни се определя от това?

Представяме ти жената, която се занимава именно с тези есенциални въпроси – Михаела Белорешка. Михаела е здравен психолог и нутриционист, посветил последните осем години на темите свързани с хранене, здраве и грижа за тялото. Тя е създател на кулинарния курс „Храна за промяна“, както и на първия онлайн образователен курс за цялостно здраве и превенция, базиран на биопсихосоциалния модел на здравето – „Противовъзпалително хранене и начин на живот“.

Съдържанието му е базирано на доказателства и цели дългосрочно здравно поведение чрез хранене и здравословен начин на живот.

Друг интересен и допълващ елемент е курсът по ферментации, доказващ благоприятните ефекти и неизменните ползи на ферментиралите храни в менюто. Избери клас, курс или уъркшоп и опознай здравето отвътре навън.

www.mihaelabeloreshka.com

МЕТРО Академия

Местата, които те влюбват в готвенето – показваме ти кулинарни курсове, академии, кръжоци

Кулинарната академия на МЕТРО отваря врати в началото на 2012 година с мисията да вдъхновява кулинарните професионалисти към по-добро бъдеще в ХоРеКа сектора в България. С течение на времето дейността им се разширява и основната им цел към момента е цялостното обогатяване на кулинарната култура в България както сред професионални готвачи, така и сред любители.

МЕТРО Академия е източник на иновации и продуктово знание,

доверен партньор в гастрономията за бизнеса и отправна точка в кулинарната екосистема. Тук ще откриеш редица обучения и събития на различни теми, мастър класове, продуктови и тематични демонстрации и други.

Може да избираш от различни курсове, защото всеки месец темите се сменят.

През октомври програмата на Академията стартира с Балканско барбекю, Азиатска кухня и Декорации с фондан. Повече информация може да откриеш на страниците им във Facebook и Instagram: METRO Academy Bulgaria. Освен това, МЕТРО допринасят и за кулинарните общности като работят с професионални гимназии и учители, както и подкрепят редица събития и изложения в сферата.

бул. „Цариградско шосе“ 7-11 км (до магазин МЕТРО София 1)
088 235 6452

www.metro.bg

Академия „Изпечи с любов“

Местата, които те влюбват в готвенето – показваме ти кулинарни курсове, академии, кръжоци

Има ли нещо по-хубаво от това да имаш уменията да приготвяш съвършени погачи, кифлички или хляб за теб и близките ти хора?

Ако поне един път си се заканвал, че ще се научиш, това е твоят reminder за действие. Академия „Изпечи с любов“, част от София Мел, има за цел да предложи практически курсове, които да ти помогнат да постигнеш фантастичен резултат в кухнята. Всички курсове са създадени и подходящи за любители-пекари, като вариантите са много – основи на печивата, курс за дърпана баница, пица и фокача, коледни бисквити, занаятчийски хляб и други.

Курсовете са еднодневни и в малки групи, като в рамките на няколко часа приготвяш едно или две печива,

получаваш специфичната теория, дигитална брошура с рецепти и, разбира се, готовите продукти. Отделно от любителските курсове, тук предлагат и професионално обучение за хлебари и пекари, включващо цели три модула, синтезирани в рамките на 10 дни. Септември в перфектното време за започване на нови начинания. Не отлагай, местата са органичени!

ул. „Павлина Унуфриева“ 4

www.sofiamel.bg

Breath for Bread: Майсторите на хляба в София

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *