Събития за седмицата: 9-15 септември

София в изкуство, базари, фестивали и музика – ето как да прекараш следващите 7 дни

0 коментара Сподели:
Събития за седмицата: 9-15 септември

На септември не му трябва маска – той идва с открити карти, ясни намерения и уверени стъпки.

Знае, че едновременно го обичаме и мразим, няма нищо против да ни намокри косата, а след това да ни целува със слънчеви лъчи. Това е месецът на дързостта в отношенията, който ни напомня, че между “извинявай” и “да опитаме отново” стои нов човек, че между “напускам” и “оставам” стои нова възможност. Сега е времето да затваряш врати, но и да започваш глави. Ние ти помагаме с една от най-богатите програми за годината – средата на септември, или времето, когато градът е най-жив.

“Алея на книгата” – София 2024
9-15 септември, бул. “Витоша” и в парка пред НДК

Събития за седмицата: 9-15 септември

В септемврийските ни желания няма как да не присъства книга.

Четем, научаваме, мислим и използваме цялата седмица, за да се запознаем с нови хора, да завържем приятен разговор, да дадем или получим препоръка. Перфектното място е в центъра, а изборът е от 59 шатри със 138 издателства. Очакват ни интересни литературни заглавия, срещи с автори и изненади.

Базар на изкуствата
12-15 септември, пл. “Славейков”

Събития за седмицата: 9-15 септември

Седмицата продължава с покупки на изкуство –

подаръци, направени от различни занаяти, ръчно изработени красоти, фермерски продукти, картини. Локацията е близо до трамвая, така че хвани го за няколко спирки и послушай сърцето си. Вземи нещо за себе си, за близък или за старт на учебната година. 

Незабравените читалища на София – фотографска изложба
13-19 септември, читалище “Алеко Константинов 1897”

Събития за седмицата: 9-15 септември

В петък ще градим разрушени мостове – такива между минало и настояще, между различните места и култури, между различните видове изкуство и книжовност, между хората, обединени от общата си жажда за знание, между локалното и глобалното.

Сърцето ни тупти в ритъма на града, а очите ни очакват близка среща с уникални кадри.

Ела след работа, в топлия уикенд или през следващата седмица и виж местата, които вдъхновяват бъдещето, но и помнят историята.

КвАРТал Фестивал 2024: Духът на стара София
13-15 септември, Kvartal

Събития за седмицата: 9-15 септември

Време е за завръщане към столицата след летните ни бягства в страната и в чужбина.

Правим силно желана спирка в сърцето на града, за да се насладим на новото издание на един от любимите ни фестивали. Започваме в петък и оставаме до неделя – слушаме историята на културното и архитектурното наследство на КвАРТал, разглеждаме улици, локации, тайни кътчета и ъгли, усещаме атмосферата на стара София.

IN&OUT SEPTEMBER BAZAR
14-15 септември, Macondo

Събития за седмицата: 9-15 септември

Докато се наслаждаваш на разходката си в карето на стария софийски център, отбий се за бърз шопинг на секъндхенд, винтидж, хендмейд, детски дрехи, произведения на изкуството, стоки за дома и още хиляди находки. Преживяването ще бъде още по-запомнящо се благодарение на латино музиката, танците и коктейлите. 

VAULT The Next Level
14 септември, VAULT

Събития за седмицата: 9-15 септември

Завършваме седмицата с розови очила и горещо настроение –

вземаме компания и откриваме новия клубен сезон на The Steps и VAULT. След като преминеш входа, забрави за място и време – там те очаква дълга парти вечер с шоупрограма и артисти от близо и далеч. Издаваме ти, че ще е звездно, защото те очаква среща с Mau Oh! – провокативен бурлеска артист от Женева. На място ще бъдат още сексапилните танцьори на VAULT, Яна Чакалска, която ще се превърне в MC за вечерта, DJ Tony Louis & DJ VLR, които ще ни подарят най-дивите сетове, и драг кралицата Pixxie Dust, която е приготвила палави игри и награди. 

Джун и Рене Йошида и техните любими места за street food в София

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *