„Програмата“ ни зарадва с нова фотографска изложба – виж „Незабравените читалища на София“

Една изложба на „Програмата“, част от цикъла „Невидима София“ – гледаме вълнуващи кадри, изграждаме мостове между минало и настояще

0 коментара Сподели:
Незабравените читалища на София

фотография: Александър Станишев

Спомените имат много категоричен вкус.

Веднъж предизвикана, вихрушката на паметта раздвижва мозъчните тунели в игра на гоненица. Помниш ли първия си рецитал, когато от притеснение толкова силно стискаше копчето на панталоните си, че ти побеляваха пръстите, или когато получи първата си целувка зад тежката червена завеса? А може би онази книга, която намери, когато въобще не биваше да си в библиотеката и се криеше там (няма да казваме от кого) и после ти стана любима и я прочете цели три пъти. Всичко това нямаше да ти се случи, ако и ти като нас не бе ходил в читалището до вкъщи.

Сега това вкъщи е друго, но читалището, завесата и книгата са още там.  

Медията за изкуство и култура „Програмата“ продължава своето изследване на градския пейзаж, като на 13.09.2024 г. те кани в двора на едно от най-старите столични читалища „Алеко Константинов 1897“, за да се озовеш в една специфична среда между минало и бъдеще, докато си с двата крака в настоящето.

Това е изложбатаНезабравените читалища на София“, част от цикъла „Невидима София“.

Поемайки ролята на куратор на времевия поток в този фотографски проект, „Програмата“ се заема да обнови картата на свързващите поколенията мостове и да докаже, че читалищата продължават да бъдат пространства за напредничаво мислене и домове на себеизразяването. 

Между 13-и и 19-и септември улавяме дълголетната нишка, оплела в себе си житейските посоки на толкова много поколения българи.

Кадрите на Александър Станишев и Ивелина Димчева деликатно предават съвременната визия на някои от най-важните културни и просветни средища в София,

съхранили в себе си безброй история, спомени, преживявания.

Незабравените читалища на София

фотография: Ивелина Димчева

Изложбата е реализирана с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

Събитието се осъществява благодарение на посланиците на чистата грижа за кожата Etat Pur, благоуханния аромат на NESCAFÉ® Dolce Gusto® и легендарните джин вкусове на Gin 1689.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *