Editors’ Choice: чорапи, бижута, новото от Алина Манова и още

Показваме ти изкуство във всичките му агрегатни състояния

0 коментара Сподели:
Editors’ Choice: слънцето на юли

През юли въздухът трепти от жар.

Тези, които са останали в града, бленуват далечни сини хоризонти. Пируващите със сол в косите, не искат да се връщат. Независимо къде те хващаме, вярваме, че месечните ни изненади ще ти бъдат добра компания. Както често се случва, шестте ни избора минават през изкуството и всичките му агрегатни състояния. По чорапи, обкичени със стъклени бижута, подлютени от чаша кафе… тръгвай след нас, обещаваме, че знаем пътя.

The Loop от Jordan Rakei

Петият студиен албум на мултиинструменталиста, вокалист и продуцент Jordan Rakei излезе в средата на май, но за времето от тогава до сега никак не ни е омръзнал. Дори напротив! The Loop включва 13 песни и блести с богат соул звук, вокален груув и стабилен брас акомпанимент.

Албумът е изключителен не само заради внушителната си амбиция, но и заради запазването на експерименталния дух, характерен за артиста.

The Loop включва впечатляващи оркестрови аранжименти, хорове и хипнотични бийтове, които успяват да прекарат съзнанието през контрапункта на тъмнина/позитивизъм. Ако и ти си into this – на първо слушане се усеща като разходка в тайна градина, в която тръпнеш да опознаеш какво те очаква зад всеки ъгъл. Изпитваш едновременно любопитство и очарование. Голям кеф!

teamLab Borderless Jeddah

Японският арт колектив teamLab, основан през 2001 година, започва като малка група от хора, която впоследствие се разширява до около 400 сътрудници, включително артисти, математици, архитекти, дизайнери и инженери, с редица постоянни музеи в Япония и временни инсталации в цял свят.

Преди броени дни teamLab официално отвори вратите на първия си интерактивен музей в Близкия изток.

Разположен в Джеда, новият музей заема около 10 000 квадратни метра площ и съдържа над 80 самостоятелни произведения на изкуството. Известни със своите високоимерсивни аудио-визуални инсталации, колективът насърчава посетителите на музея да се разхождат, изследват и преоткриват музея, за да се потопят в изкуството и безграничността му.

Stinky x Humor

Добрите н(т)и стари познайници от Stinky Socks изскочиха с нова колаборация с Музея на хумора и сатирата в Габрово. 

Чорапените (и не само) гиганти вече са разпознаваеми по цял свят, а това, че свързват бизнеса си с родната автентичност, е нещо, което си струва да отбележим с усмивка. Якият дизайн е на Мирослав Живков – Джингиби, а реализираните модели те очакват в магазина на Stinky Socks на ул. „Славянска“ 7Б, както и онлайн на www.stinkyfamily.com.

Бижута от Елизар Милев

Елизар Милев е български автор, работещ предимно в областта на скулптурата в стъкло.

Полупрозрачните геометрични фигури съдържат в себе си както хаотичния потенциал на случайността, така и строгата геометрия, която успява да го вкара в рамки. В случая тези рамки са ограничени в бижута в различни цветове, допълнени от сребро и стомана. Жестоки са! Открий ги на www.madein.bg.

Lip Lover Balm

Съвсем скоро прелестната Алина Манова създаде Lovaline –

собствена линия козметика, която умело показва нейния почерк и разбирания за естетика. Продуктът, който сме избрали да ти представим, носи хиляди възможности за интерпретация. Lip Lover Balm е разработен така, че да може да се носи от всеки, да хидратира и да подчертава естествената красота. Уникалната формула е произведена във Франция, опаковката е рециклируема. Следващите няколко думички напълно резонират с нашето възприятие за него: on the lips, on the cheeks, in the sun.

Люто кафе от „Ведра кафе“

Cup of hot spicy coffee latte with red chili pepper on the table vertical view

Чаша люто кафе определено е нещо дръзко, за което небцето ти може и да не се сети на прима виста.

Ние го открихме в новото физическо място на „Ведра кафе“, което очаква и теб на ул. „Георг Вашингтон“ 37. Блендовете от 100% арабика ще те очароват с ароматите си, лютивите си нюанси и необятните си вкусове. Предлагат се три опции – Spicy Chocolate, Sense of Passion и Frutty Hot. Просто ги опитай!

The Local: Лия Младенова

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *