5 събития, с които да си полезен на обществото

Креативна селекция на събитията тази седмица

0 коментара Сподели:

Ако и ти като нас често си припяваш Imagine на Джон Ленън и си мечтаеш за един по-хубав свят, предлагаме ти няколко събития, които да те вдъхновят за промяна. Уви, още не сме открили универсалната рецепта за световен мир, но все от някъде трябва да се започне, нали?

СВЕТЛИНА, ТОПЛИНА И ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА. ВЪЗМОЖНО ЛИ Е?

Ако състоянието на околната среда живо те интересува, можеш да се присъединиш към събитието от Европейската седмица на младежта и да научиш повече за източниците на електроенергия тук и навън. Ще си отговорим на важни въпроси като това, възможно ли е да произвеждаме енергия, без да генерираме вредни емисии, и как да го постигнем. Не се приготвяй обаче за безкрайно дълги презентации и мрачни аудитории, защото срещата е част от Лекции в бара. Така че, освен да дискутираш важни проблеми с готини хора, ще можеш и да изпиеш по някой коктейл заедно с тях.
Кога: 3 май, сряда, 19:30 ч.
Къде: Mixtape 5, подлез НДК
Вход: Свободен

ПОЕМИ ДЪХ С НАС

5 май е Световен ден на пулмоналната хипертония и ако нямаш идея какво е това, значи си късметлия! Затова този четвъртък във Funtopia ще те очакват както спортни забавления, така и повече информация за заболяването и за това, как можеш да помогнеш. Най-малкото е да научиш повече за болестта и да окажеш подкрепа.
Кога: 4 май, четвъртък, 16:00 – 17:00 ч.
Къде: Funtopia Bulgaria, Paradise Center, ул. „Черни връх“ №100
Вход: Свободен

DESIGNING PRODUCT FOR LOCAL NEEDS

В днешно време всеки предприемач си мечтае да открие новия Uber. Дали това е работещ модел и не зацикляме ли в тези си опити, ще си поговорим с Dianna Yau, работила за гиганти като Facebook, Google и IBM и пътувала в над 60 държави. Нейната голяма страст е подпомагането на стартъп и технологични компании, като според нея основна движеща сила при създаването на нови продукти трябва да бъде потребителят. Истината е, че един бизнес може да бъде успешен, използвайки спецификите на местния пазар и анализирайки неговите нужди, вместо да се концентрира върху сляпо повтаряне на вече доказани модели, далеч от родината. Вярваме, че подобна стратегия е добра както за предприемачите, така и за местните потребители, затова бързаме да си запазим място и да си поговорим с Dianna Yau на живо.
Кога: 5 май, петък, от 15:00 до 16:30 ч.
Къде: CowOrKing Space by Puzl, бул. „Черни връх“ №47, ет. 4 и 5
Вход: Свободен, с предварителна регистрация

ЕКСКУРЗИЯ С КАУЗА ДО ПП "РУСЕНСКИ ЛОМ" И ЕЗ. СРЕБЪРНА

Колко често ти се удава възможност да се разхождаш нощем с челник, изучавайки прилепите в компанията на експерт-зоолог, а на другия ден да се впуснеш в каяк приключение? Това и много други любопитни неща те очакват на екскурзията до Русенски Лом и ез. Сребърна. Там ще имаш възможността да се запознаеш с редки бозайници, птици и влечуги и да научиш много за тяхното опазване, а част от таксата за участие ще бъде дарена на клуб С.К.О.Р.Е.Ц. и Сдружение за дива природа „БАЛКАНИ".
Кога: 6 – 8 май, тръгване 7:30 ч.
Къде: Национален стадион „Васил Левски“, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ №38
Цена: 140 лв., с предварителна регистрация до 4 май

WINGS FOR LIFE RUN – БЯГАЙ ЗА ТЕЗИ, КОИТО НЕ МОГАТ

Александра Жекова, Стефан Щерев и Кирил Николов – Дизела са само част от участниците в бягането. Събитието стартира точно в 14:00 часа и ще се проведе едновременно на куп локации по целия свят, а целта е набиране на дарения в полза откриването на лек за гръбначните травми и заболявания. Дори и да си сигурен, че няма да пресечеш финиш линията – включи се, защото този път трябва да избягаш от нея. За целта 30 минути след старта ще тръгне кола, която постепенно ще увеличава скоростта си, а ти трябва да дадеш всичко от себе си, за да не те настигне. Ако пък си далеч от столицата – свали си  приложението Wings for Life World Run App и просто бягай за тези, които не могат!
Кога: 7 май, неделя, 14:00 ч.
Къде: Старт: езерото „Ариана“ в Борисовата градина
Вход: Свободен, с предварителна регистрация

Виж с какво още може да си полезен на земята, обществото и себе си.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *