Предстои ни нещо, което не е виждано никога в България – инсталацията „Стоманена трева“

Невероятната инсталация „Стоманена трева“ може да бъде видяна за първи път извън Франция на SOFIA LIGHTS 2024 – ще бъде епично, виж подробности

0 коментара Сподели:
Предстои ни нещо, което не е виждано никога в България – инсталацията „Стоманена трева“

Когато ти разказахме за Sofia Lights 2023: в магията на светлината, бяхме на седмото небе, защото за трета поредна година се порадвахме на спиращата дъха красота на единствения фестивал у нас за потапящи светлинни арт инсталации. Както знаеш, Sofia Lights 

е събитие, което създава една много различна реалност – красива, одухотворена и във връзка с природата.

Тази магическа реалност, в която посетителите могат да се потопят в компанията на милион светлини, е нещо, което не бихме пропуснали да изживяваме всяка година отново и отново. Sofia Lights не е парти или купон, това са мащабни артистични инсталации, разположени в природата, които всеки може да разглежда и да изживява със своето темпо, в каквато компания пожелае. Това е личният ни градски дзен, който си крадем, за да се слеем с изкуството и да се насладим на велики неща, макар все още да сме в пределите на София.

Предстои ни нещо, което не е виждано никога в България – инсталацията „Стоманена трева“

Заради всичко това, а и заради страхотната отдаденост на екипа, който осъществява събитието, нямаме търпение да ти кажем това –

предстои ни Sofia Lights 2024 с нещо, което ще спре дъха ти!

Четвъртото издание на фестивала за имерсивни арт инсталации ни очаква между 25 и 28 юли (включително) в парк-музей „Врана“. Работното време на парка е от 09:30 до 21:00 часа, като тази година Sofia Lights ще представи инсталацията „Стоманена трева“ (Steel grass) на световноизвестното френско арт студио Aérosculpture, реализирало проекти в десетки държави на три континента. Инсталацията ще бъде показана за първи път извън Франция, и то в такъв огромен мащаб, който ще обхваща голяма част от територията на парк „Врана“. Непосредствено след края на Sofia Lights „Стоманена трева“ отпътува за Куршевел – любимия курорт на кралските особи в Европа.

Предстои ни нещо, което не е виждано никога в България – инсталацията „Стоманена трева“

За четвърта поредна година посетителите ще могат да се потопят в една необичайна и магическа реалност, но този път през деня. Крайната цел си остава същата, както и в началото през 2021 година – умореният и стресиран градски човек умишлено да забави темпото, за да се наслади на света около себе си, да се потопи сред природата, да отдели време за размисъл и да даде простор на съзнанието си.

„Стоманена трева“ е едновременно минималистична и монументална инсталация, състояща се от стотици „стръкове трева“, високи колкото седеметажна сграда.

Те играят с естествената светлина и вятъра, създавайки уникално визуално и емоционално преживяване.

Предстои ни нещо, което не е виждано никога в България – инсталацията „Стоманена трева“

Ясен Гешев, съосновател на Sofia Lights, споделя, че такъв род инсталации досега не са показвани в България – „От две години сме в контакт с Aérosculpture и сме много радостни, че намерихме начин да реализираме така мащабно тази инсталация, която се вписва напълно в духа на нашето събитие.

Тази година отново ще създадем магическа реалност в парка, но този път през деня“.

SOFIA LIGHTS 2024 ще продължи само 4 дни, а билетите може да откриеш тук и на касите на EasyPay. В дните на събитието ще има специално осигурена от Столична община автобусна линия Х50, която тръгва от спирка площад „Св. Ал. Невски“, преминава през близката спирка СУ „Св. Климент Охридски“ и популярните спирки „Орлов мост“, хотел „Плиска“, УМБАЛ „Св. Анна“, метростанция „Цариградско шосе“ и спира пред входа на събитието в парк-музей „Врана“.

Организаторите горещо препоръчват на посетителите да се възползват от това удобство, защото това е най-бързият и лесен начин за достъп. Повече информация може да намериш тук, събитието е тук,

а ние нямаме търпение да се потопим в магическата реалност, която този път ще заплени сетивата ни през деня. Идвай и ти!

Събитието се реализира в партньорство със Столична община и е част от Календара на културните събития на София.

За да видиш магията от миналата година – чети Sofia Lights 2023: в магията на светлината

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *