Sofia Lights 2023: в магията на светлината

Романтични срещи сред светлинни инсталации

0 коментара Сподели:
Sofia Lights 2023

снимка: Етюд-и-те на София / Sketches of Sofia

Ако нямаш идея за първа среща, ние ще те спасим. 

Дай газ на чувствата като купиш билети и изненадаш момичето на твоите мечти. Посоката е парк-музей „Врана“, където се провежда третото издание на Sofia Lights. Фестивалът превръща зелените площи на едно от емблематичните кътчета на София в океан от светлина. 6 инсталации играят с твоето въображение и ти носят мечтаната нощна разходка. 

Колко ще продължи? Зависи от теб!

Арт декорите нямат начало и край, но изгасват в полунощ. Дотогава гледай да се случи и първата целувка. Избери темпото, дай ритъм и на разговора, а романтиката ще бъде от вълшебните инсталации. Ела да ти ги покажем:

Събитието продължава до 12 октомври, като всеки ден посетителите ще имат достъп до шестте уникални инсталации, изработени от Ясен и Калина Гешеви, заедно с екипа на Urban Creatures. В сайта на Sofia Lights 2023 ще откриеш карта, която да използваш като ясна посока и цел. На място те очаква магията, за която си дошъл:

„Частици“

Sofia Lights 2023

Ние сме забавена светлина. Ние сме и частица и вълна. Ние сме звезден прах. Тази инсталация ни кара да изпитаме всичко това накуп.

„Дихание“ – Най-бързият начин да укротим препускащите мисли в съзнанието си е като се фокусираме върху дишането си. „Дихание“ е напомняне за това, че просто трябва съзнателно да дишаме.

„Присъствие 2.0“

Връзката ни с природата е първична и смиряваща. Тя е нашият първи храм.

„Невидимите нишки“ – Светът, в който живеем, е счупен. Невидимите нишки, които ни свързват като човешки същества, са скъсани. Тази мащабна светлинна инсталация създава спокойно и релаксиращо пространство, където можем да възстановим връзката си. Със себе си, с природата и с другите човешки същества.

„Светулки“

Пресъздаваме любовния ритуал на светулките от вида Photinus carolinus с точност до милисекунда, просто за да си припомним онази магия, която все по-рядко виждаме в големия град. Това е нашият начин да отдадем почит на тези специални създания, които носят толкова много красота и любов.

И „Навътре“, за която ще разбереш повече на място.

Стигането до парка също няма да те затрудни. Ако си с кола, спри по протежението на бул. „Цариградско шосе“ в указаните зони, ако ще ходиш с градски транспорт – хвани автобус Х50 от Орлов мост. И за да те улесним максимално, оставяме билети.

Не забравяй – имаш да ни черпиш. 

City Guide: две блажени места за сладки дни

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *