Събития за седмицата: 1-7 юли

July Morning емоции – празнуваме новото начало

0 коментара Сподели:
Week events

Обръщаме нова страница от календара – юли носи вълнение и възможност.

Въздухът е по-лек, слънцето се усеща по-смирено, динамиката е скрита в гардероба за вечерта, ред е на шезлонга да легне спокойствието. Сега сте ти и тишината, прекъсвана само от звука на разбиващи се вълни.

July Morning, първата и единствената такава сутрин на новия месец, беше тук.

Много хора питат „Какво е специалното?“, отговаряме „Не знаем!“, само сме сигурни в емоцията, която носят първите часове на деня – едно специално чувство на идилия и сплотеност. 5:56 ч. е – лежахме на пясъка, рисувахме облаци върху небето, гледахме как слънцето изплува от водата, затваряхме очи, за да си пожелаем още такива моменти.

Толкова за деня, погледни към седмицата –

приготвили сме ти събития, които променят очакваното. Набави си лед за питието и се приготви за скок в дълбокото – заедно се гмуркаме към акцентите от четирите герои, които ни спечелиха в първата седмица на новия месец.

Добри момчета – изложба на Харита Асумани 
до 21 юли, Little Bird Place

Започваме седмицата с новата изложба на Харита Асумани, в която са представени спомените ѝ за мъжете, оставили следа в живота ѝ. Розовият цвят е отличителен за художничката, изобразяването на интимност също. Към картините има и аудио с лични истории, които ще ни доближат още пвоече до романтичните спомени. 

Литературен маршрут за Дора Габе | автор и водещ: Катя Зографова
3 юли, площад „Райко Даскалов”

Сряда е перфектна за разходка, за опознаване, за нов литературен маршрут.

Този път историческия разказ е посветен на дама, ще премине през важни за живота ѝ места и завърши с разглеждане на архивни находки и четене на стихове. Катя Зографона нарича събитието „Разходка с Нейно Теменужество (Дора Габе в София)“, а ние можем само да кажем “Там сме!”.

A to JazZ 2024
4-7 юли, Южен Парк 2

4 дни за музика, изкуство, култура, забавление!

Юли посреща един от любимите ни фестивали, който събира София в парка и ѝ подарява базар, концерти, занимания, програма за деца, конференция и още много активности. Новият образ на столицата е фестивален, обича артистичността и знае как да угоди на лятото. 

FOREST FEST – горски фестивал за цялото семейство
6 юли, Хижа Офелии

Уикендът също ще бъде зелен – прекарваме го с нова фестивална концепция. Сред песента на птички, свеж въздух и гора от дървета ще се случи семейно събитие, което цели да събере малки с големи. Прекарваме заедно ден с приключения, игри, предизвикателства, работилници – всичко това, сред природата. 

Градините по света, които завинаги ще останат в историята

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *