Nasimo в мащабна инициатива – графити за по-добра училищна среда! Виж как да се включиш

Родни артисти се обединяват за благотворителен отворен търг и изрисуването на училищни фасади с гигантски стенописи, а ние ти разказваме всичко за супер инициативата

0 коментара Сподели:

Когато талантливи родни артисти, особено от графити сцената, се обединят, за да подпомогнат както българското образование, така и цялата ни артистична среда, ние сме на седмото небе. Затова с радост ти съобщаваме, че

на 1 и 2 юни тату студио Inside ink tattoo & community hub, приятели и Fine Graff Art ще организират уникално събитие, за да съберат средства за изрисуване на поне 6 училищни фасади и стени.

Може да се включиш, като посетиш Inside Ink Tattoo Hub на ул. „6 септември“ №4 от 17:00 до 19:00 часа. Художници от Fine Graff Art Nasimo, татуисти и приятели на Inside ink ще рисуват картини на живо, а всяка картина ще бъде пусната на търг. Средствата ще бъдат събрани и дарени за изрисуването на повече училищни стени и фасади. Входът е свободен, а ето и повече детайли за инициативата: преди броени месеци в София отвори врати Inside Ink Tattoo Studio – първият по рода си tattoo community hub в страната, който има за цел да развива тату общността. Организаторите на Bulgariа Tattoo Expo и създатели на студиото разработват мястото, за да споделят опит и новости от сферата, провеждат различни тематични събития, а сега се включват усилено и в мащабна благотворителна инициатива.

Заедно с Фондация Fine Graff Art и нейния основател Станислав Трифонов, по-известен като Nasimo, те организират събирането на средства за подобряване на образователната среда в родните училища. На 1 и 2 юни в Inside Ink Tattoo Studio файн арт и тату артисти правят колаборация между стиловете и ще създадат уникални картини върху платна, които ще бъдат представени и продадени на отворен търг.

Съвместната инициатива е под наслов „Изкуството, което преобразява: Рисуваме бъдещето на образованието“, а освен чрез продажба на лимитирани творби и принтове средства ще се събират и под формата на дарения по сметката на фондацията. Събраната сума ще бъде изцяло насочена към обновяването на училища и изрисуването на стенописи, а виртуална галерия ще събере всички творби и имената на артистите и дарителите. Участниците ще създават изкуството си в рамките на два дни, като общата тема ще кореспондира с мисията на фондацията. За да се подкрепи минималният отпечатък върху околната среда, в инициативата ще се ползват устойчиви материали, а проектът цели да има дългосрочен ефект, като се поддържа връзка с училищата, след като реновациите са завършени, и се организират последващи инициативи за допълнително облагородяване и надграждане на постигнатото. По-нататъшни планове включват участието на доброволци – ученици и техните семейства, а на всяко училище се представят предварителни скици, които подлежат на одобрение.

Проектът „Изкуството, което преобразява: Рисуваме бъдещето на образованието“ не само ще допринесе за подобряване на образователната и градската среда у нас,

но и ще създаде едно уникално събитие, обединяващо общността, като помогне за изграждане на връзки между творците и хората, които споделят обичта към изкуството и образованието. Идеята за инициативата е на Станислав Трифонов – Насимо – един от най-утвърдените и активни стрийт арт художници у нас. Творбите му се ценят по целия свят и могат да се видят на няколко континента, а някои от тях се разпростират върху фасади на многоетажни сгради. Преди няколко години той бе награден от Община Търговище за „Принос към развитието на културата“ в категория „Изящни изкуства“. Фондация Fine Graff Art и Inside Ink Tattoo Studio са отворени за предложения и сътрудничество с всички, които биха искали да се включат в проекта.

За Inside Ink Tattoo Studio/ Community Hub: Новото студио на ул. „6 септември“ №4 е с площ 220 кв.м. Негови създатели са организаторите на най-голямото събитие за татуировки и алтернативна култура у нас – Bulgaria Tattoo Expo. Новото студио e не просто студио за татуиране, а място, където тату общността да се среща и споделя опит, да обменя идеи и новости от света на татуировките.

За целта в студиото работят не само постоянни тату артисти и гост-артисти от страната и чужбина, но и се провеждат различни по формат и теми събития – както за професионалисти и начинаещи, така и за любителите на татуировките.

„След две студиа, първото от които работи вече 16 години, и след осем успешни издания на Bulgaria Tattoo Expo, нашата мисия продължава да бъде една и съща – да обединяваме общността и да популяризираме съвременната тату култура в България. Нямаме търпение да продължим да правим това, което обичаме най-много, с предстоящия ни проект”, споделят Цветан Цветанов и Веселин Замфиров, собствениците на Inside Ink Tattoo Studio.

За Фондация „Fine Graff Art”: Фондация Fine Graff Art е създадена в началото на 2024 година с основната мисия да превърне изкуството в ежедневие за голяма част от обществото ни. Място за разпространение на тази мисия са училищата и детските градини – там, където се оформя нашето бъдеще. Средата, в която децата ни прекарват голяма част от деня си, заслужава да бъде променена и да придобие една вдъхновяваща и развиваща креативното мислене обстановка. За финал ти подсказваме да научиш повече информация за супер инициативата на страниците на Inside Ink Tattoo Studio и Fine Graff Art във Facebook и Instagram, както и на официалната страница на фондацията тук. На нея може и да избереш кауза, която да подкрепиш. Ивентът те очаква тук. Не ги пропускай!

За още от същото – виж NASIMO – СВЕТОВЕН ГРАФИТИ МАЙСТОР И СКРОМНО МОМЧЕ

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *