Мама каза и ние решихме – финалът на „Ергенът“, или за страха на един мъж

Снощи станахме свидетели на дългоочаквания финал на „Ергенът“, а той втрещи всички – разказваме подробности

0 коментара Сподели:

След напрегната надпревара, много сълзи, скандали, изгонени момичета, дълбоки обяснения в любов, а дори и един почти морски секс с Валерия в една гореща нощ под прикритието на нощните вълни,

най-после финалът на риалити шоуто „Ергенът“ дойде.

Преди заветния избор Алек се срещна със семействата на последните останали три участнички – Магдалена, Йоана и Надежда. И трите фамилии го приеха много добре и видимо бяха позитивни, искайки само щастието на дъщерите си. Във финалния епизод и момичетата се срещнаха с майката и сестрата на Алек. Там нещата, меко казано, излязоха извън контрол. За разлика от позитивните родители на претендентките, семейството на Алек далеч не беше настроено толкова снизходително. Майка му бранеше с всички сили сина си от евентуална грешка и се държеше с момичетата студено, мнително и дори враждебно.

Обсъждайки най-вече възрастта на Надежда и Магдалена, „багажа“ им, имайки предвид детето на Надежда и невъзможността им да забременеят, защото вече са над 30, тя направи ужасно впечатление на зрителите, които изригнаха в социалните мрежи,

че според госпожата, ако не си млад, красив и професионално ориентиран, не ти е отредено щастие и любов.

Според майката на Алек нито една от двете дами, които останаха на финала на шоуто, нямат място до нейния син.

Въпреки негативната ѝ настройка все пак зрителите се надяваха ергенът да избере една от двете дами, като всеки имаше своята фаворитка. Уви, това не се случи. Докато двете финалистки Магдалена и Надежда очакваха Алек да дойде и да каже коя от тях избира, стана ясно, че той няма да се появи на живо. Вместо това се обърна към тях с видеозапис, в който сподели спомени и емоции от времето с тях. За това, че не се е появил на финала, обясни, че не го интересува какво ще кажат хората и че не очаква дори двете жени да го разберат.

„Вярвам… не, убеден съм, че в този момент не мога да взема категорично решение“, обясни Алек и допълни, че каквото и да реши, ще бъде едновременно правилно и грешно. Помоли ги за прошка и допълни, че „каквото е писано, ще стане“. Алек не избра нито една от двете. Магдалена и Надежда бяха потресени и докато Маги тайно се надяваше, че това е някаква шега и Алек ще се появи отнякъде, Надежда беше далеч по-разочарована и ядосана.

Тя нарече Алек „глупак“ и „страхливец“ и каза, че тя не би възпитала сина си да постъпва по този начин.

Истината е, че за пореден път станахме свидетели на страха на един мъж, и то не страха му да вземе решение и да не избере. Това се полага на всеки. Говорим за страха да не се изправиш и като мъж да не обявиш решението си гласно и ясно. Да погледнеш дамите в очите и да им кажеш, че не избираш нито една от двете. Ставаме свидетели на това и в реалния живот, и то ежедневно. Мъже, които изчезват, които не се обаждат повече, които се крият, които се страхуват, които нямат мъжката доблест и чест да кажат – нещата няма да се получат. Комуникация и разговор, уважение към другия и изясняване на ситуацията, това изисква истинското мъжкарство. Ако не искаш някого, това е напълно ок, но да оставиш този някой в недоумение, дори да не му обясниш защо се отказваш, защо си тръгваш – това е най-лесното, но не най-достойното поведение.

Страховете ни могат и да нараняват околните, а много красиви приказки и една красива усмивка не правят мъжа мъж. Да не решиш също е решение, но да не застанеш зад решението си, съобщавайки го ясно и гласно, вече те прави човек, който не тежи на мястото си.

„Научете се бе, момчета. Каквото прошепнеш, трябва да имаш кураж да го кажеш високо. Достойният човек говори високо и гледа право в очите.“

Това се казва във великия български филм „Вчера“, казваме го и сега. Високо! И съветваме всички бъдещи „ергени“ и по телевизията, и в реалния живот да имат куража да са мъжкари и да говорят. Останалото е вятър и не особено интересен телевизионен сценарий.

За още от същото – виж Топ коментари и мемета от снощи – „Ергенът“ 3 започна

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *