В подкрепа на околната среда и образованието – показваме как Vivacom насърчава хората с идеи

Success Story: Разказваме ти за инициатива, която променя обществото ни към по-добро

0 коментара Сподели:
Vivacom в подкрепа на околната среда и образованието

Зелени идеи, равноправие или баланс – успешните компании не просто доминират пазара с продуктите и услугите си, но и подкрепят идеите, които променят обществото ни към по-добро. През май представяме корпоративната социална отговорност, която превръща бизнесите от работно място в компания, към която искаш да принадлежиш, заради идеологията и общите възгледи, които споделяте.

Знаеш, че мисията ни е да те насочваме както към най­-качествените преживявания в града, така и към добрите примери и смислените каузи,

на които си струва да обърнеш внимание. Една супер инициатива успешно насърчава хората с идеи как да бъде повишено качеството на образованието, както и как да бъдем все по­-активни в опазването на околната среда. А какво по­-хубаво от това?

В началото на годината Vivacom и Българският център за нестопанско право обявиха изцяло новия формат на Vivacom Регио­нален грант –

мащабната инициатива, която се провежда за девета поредна година. В изцяло обновената програма Vivacom значително улесни процеса на кандидатстване, въведе акселераторска програма и увеличи двойно размера на грантовете за гражданските организации.

118 проекта на 105 граждански организации, подкрепени с над 600 000 лв.

Vivacom в подкрепа на околната среда и образованието

Резултатът

В края на март 10 организации от цялата страна получиха грантове на обща стойност 100 000 лв., като за всеки от финалистите е отредена сумата от 10 000 лв., с която да реализира своята идея в областта на образованието или опазването на околната среда.

Vivacom в подкрепа на околната среда и образованието

Финалистите

Отличените инициативи са: Сдружение „Морски клуб „Приятели на морето“, Сдружение „Обществен център за околна среда и устойчиво развитие“, Фондация „По­-диви Родопи“, Фондация „Елизабет Костова“, Сдружение „ИТ Стара Загора“, Национално читалище на слепите „Луи Брайл 1928“, Фондация „Ботаника Лайф“, Сдружение „Българско дружество за защита на птиците“, Сдружение „Център за творческо обучение” и Фондация „Арт Бюро“.

Vivacom в подкрепа на околната среда и образованието

В периода от април до средата на ноември проектите ще допринесат за опазване и съхраняване на

морската флора и фауна по дивите черноморски плажове, за възстановяване на естествени хранителни вериги в планините, за преодоляване на функционалната неграмотност при младежи, за развиване на чуждоезиково знание сред незрящи, за изграждане на образно мислене на глухи деца чрез литературни произведения в съответните региони в страната.

Vivacom в подкрепа на околната среда и образованието

Научи повече на www.vivacomfund.bg

#ПромениКартинката – кампания, която се бори срещу неправилно изхвърлените фасове

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *