„Гунди – Легенда за любовта“ по кината от 18 октомври – виж дългоочаквания трейлър

Филмът „Гунди – Легенда за любовта“ излиза по кината на 18 октомври, но преди това ти разказваме всички подробности за ленатата, която развълнува милиони

0 коментара Сподели:

Още когато разбрахме новината, че предстои филм за синята легенда на легендите Гунди, сърцата ни забиха в силен ритъм и нямахме търпение да научим всички подробности за предстоящия култов проект. Тогава ти разказахме всичко в тази статия – „Гунди – Легенда за любовта“ – първи кадри от историята, вдъхновила цял народ, а сега с още по-голям кеф ти съобщаваме, че

трейлърът на най-дългоочакваното родно филмово заглавие за годината е вече факт!

Пълнометражният игрален филм „Гунди – Легенда за любовта“  ще се появи на голям екран на 18 октомври 2024 г., а официалният плакат и завладяващи нови кадри бяха пуснати по-рано днес. Продукцията ще проследи живота на големия спортист – от срещата му с Величка Маркова – Лита, до трагичния 30 юни 1971 година, когато Гунди загива в автомобилна катастрофа.

„Гунди – Легенда за любовта“ ще разкаже за човека Георги Аспарухов, който се опитва да балансира между успешната си футболна кариера и личния живот, борейки се със системата, трудностите и тежките избори по пътя си. Вдъхновяващата история ще оживее пред зрителите благодарение на режисьора Димитър Димитров, оператора Борис Славков, сценариста Емил Бонев и продуцентите на мащабния проект Андрей Арнаудов и Иван Христов от „Междинна станция“.

Лентата ще ни върне назад във времето – ще покаже България през 60-те и 70-те години и ще се фокусира върху едни от най-важните моменти в живота на избрания за Футболист на столетието в България Георги Аспарухов – Гунди – така, сякаш се случват пред очите ни. От бедно момче в крайния столичен квартал „Редута”, през класическа невъзможна любов с момиче от заможно семейство и мечтата за големия футбол – по пътя си Гунди среща редица препятствия, които се опитва да преодолее с много усилия, честност и достойнство.

А когато най-сетне сбъдва двете си големи мечти, системата се обръща срещу него.

За да пресъздадат този нелек период от живота на Георги Аспарухов и ударите, които Партията му нанася, на екран ще видим Пенко Господинов в ролята на агент на Държавна сигурност и Владимир Люцканов в ролята на Генерала, който дирижира всичко от комфорта на кабинета си. Като част от актьорския състав и едни от най-важните фигури в живота на големия български футболист ще видим Димитър Маринов в ролята на Аспарух – бащата на Гунди, Николай Урумов като треньора на „Левски“ – Коце Георгиев, и Владимир Карамфилов, треньора на „Ботев“ – Пловдив – Георги Генов.

Във филма ще видим и два знакови момента от кариерата на Гунди – паметния мач срещу Белгия, игран във Флоренция, в който с два негови гола Националният отбор се класира на Световното първенство в Англия, както и историята около главозамайващото предложение на „Милан“,

пресъздадено по спомени на единствения пряк свидетел на срещата с италианския клуб, Величка Маркова – Лита, която е и консултант по сценария на филма.

Наред с актьорите в главните роли Павел Иванов (Георги Аспарухов – Гунди) и Александра Свиленова (Величка Маркова – Лита) във филма ще видим още Параскева Джукелова (Мария), Александра Костова (Лидка), Емил Марков (арх. Марков), Биляна Петринска (Марена). В ключова роля ще видим и Стоян Радев (Зоро), който ще подкрепя неотлъчно Гунди както в професионалния, така и в личния му път.

За още от същото – виж „Гунди – Легенда за любовта“ – първи кадри от историята, вдъхновила цял народ

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *