Street food местата в София, които впечатляват с вкус

Сладко, екзотично и сочно – водим те до три локации, където всяка хапка е съвършенство

0 коментара Сподели:
Street food местата в София, които впечатляват с вкус

Ако има нещо, което си представяме да правим, докато кръстосваме софийските улици през май –

то е да хапваме вкусен и разнообразен street food. Спотовете в града ни, не просто се увеличиха, а се превърнаха в задължителни гастрономически отбивки, които удивяват сетивата с изключителни предложения. Независимо дали ти се яде питателен сандвич, цветна поке купа, фалафели или екзотична японска класика – то гарантираме, че ще откриеш своето street меню из следващите страници. Запретвай ръкави и се разходи с нас, обещаваме ти кулинарен екстаз за сетивата.

Kozunut

Kozunut

Представяме ти най­-новата занаятчийска пекарна за донъти в София, в която да подсладиш разходката си и да се отдадеш на заслужени блажени мигове. Семейният бизнес на Kozunut предлага крафт донъти, фантастични козуначени рулца, козунаци и подбрани напитки. Вкусовете на донътите се простират в магичен диапазон от лимонов крем, шамфъстък, шоколадов мус и други. Освен че ще напълниш очите си с пъстрота, тук може да си сигурен, че

всяка сладка хапка съвършенство е приготвена без каквито и да е стабилизатори и консерванти.

Kozunut приготвят на място както тестото, така и кремовете си, затова те уверяваме, че вкусът е един път. Работят до 20:00 или до sold out, но гарантираме, че дори и да се отбиеш към края на деня, ще има с какво да те нагостят. Непременно ги опитай – сладостта си струва!

ул. „Дунав“ 34

Blue Taste Poke

Blue Taste Poke

Пролетното ни аз започва да иска своето и успява да повлияе на апетита с идея за свежо street food преживяване. Отбиваме се до Blue Taste Poke, които изкушават сетивата с разнообразието си от поке купи – менюто им е изпъстрено с опции с различни морски дарове, пиле, тофу, зеленчуци, вълнуващи добавки и какво ли още не. Цялата им идея е повлияна от

хавайските и азиатски кулинарни практики и традиции, а съставките им са винаги пресни и внимателно подбрани.

При следващ порив за екзотична свежест обезателно се отбий при тях!

бул. „Витоша“ 16
087 777 9008

Burger Joint

Burger Joint

Някога чудил ли си се кое столично кътче предлага над 30 вида сочни бургери, питателни хотдози и незабравими тортили?

Е, запретвай ръкави и тръгвай с нас към следващата отбивка за жесток street food – Burger Joint. Гарантираме, че професионалните шеф готвачи тук влагат всички свои умения, за да те дарят с голяма доза щастие. Любовта им към храната прави мястото специално и абсолютно задължително, що се отнася до разнообразни бургери, хрупкави картофки, сочни крилца или свежи салати, с които да задоволиш пословичния си апетит.

ул. „Алабин“ 19
087 627 9565

The Local: Сиана Димитрова

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *