Говорят фитнес инструкторите: Стилиян Щерев

Train smart not hard: Постоянство, дисциплина и структура – срещаме те с един от супер треньорите на Next Level Fitness

0 коментара Сподели:
фитнес инструктор Стилиян Щерев

Фитнес, табата класове, кросфит, различни indoor практики, функционални, силови и групови тренировки, калистеника, йога… През април се посвещаваме на активностите, които поддържат дух, ум и тяло. Този път тръгваме направо след професионалистите в сферата – треньорите, които знаят всички тънкости, тези, за които движението е начин на живот, а личното им обаяние, успехи и експертиза – най-силната мотивация. Представяме ти активностите посредством хората зад тях. Информирай се, пробвай и избери своята. Впусни се с финес и компетентност, за да си сигурен, че избираш най-доброто за себе си.

Стилиян Щерев завършва Sports and Exercise Science в Англия, а в момента е персонален и групов треньор в Next Level Fitness.

За него функционалността на тялото е от изключително значение, затова специализира именно във функционалните тренировки. Какви са експертните му препоръки, чети в следващите редове. 

Какво те мотивира да завършиш Спортни науки в Англия и да продължиш да се занимаваш с това тук?

Мотивацията за записване и завършване на бакалавъра ми винаги е била любовта ми към спорта, движението и здравето както на тялото, така и на ума. Тъй като светът, в който живеем, става все по-статичен и заседнал от гледна точка на движение, смятам че е важно да изградим полезни навици, които да се погрижат за нас в дългосрочен план. А мотивацията за връщането ми в България – любовта към семейството и родината.

Смятам, че с придобитите знания и опит имам възможността и искам да допринеса за промяна към по-добро.

Коя е любимата ти част от работата в Next Level Fitness? 

Любимата ми част от „работата“ в Next Level със сигурност е постоянният прогрес в личностен и професионален план както на мен, така и на хората, които избират да ми се доверят в тяхното приключение към постигане на целите. Не обичам да го наричам „работа“, защото това да съм във фитнеса по цял ден за мен е по-скоро удоволствие. А фактът, че мога да споделя това чувство с повече хора, го прави още по-ценно.

Какъв е твоят коучинг метод? Как мотивираш клиентите си да постигат цели и да не губят мотивация?

Смятам, че посещенията във фитнеса трябва да са на първо място интерактивни и забавни. Старая се да създам добро преживяване на всеки, с когото тренирам, за да може да иска да се връща отново и отново. Целта ми не е да постигнем целите за месец-два, а да изградя полезни навици като постоянство, дисциплина и структура в трениращия, които ще му служат за цял живот. Не само във фитнес залата, а и извън нея.

Колко пъти седмично е достатъчно за един човек да тренира, за да поддържа форма?

Този въпрос е строго индивидуален и няма една формула, която да работи за всеки. Но ако трябва да огранича отговора си, бих казал, че три посещения в седмицата, плюс активен начин на живот и осъзнато хранене извън тях е напълно достатъчно, за да поддържаме нашата машина (тялото) добре смазана и готова за предизвикателствата, които ще ни постави ежедневието.

За финал – кои са базовите упражнения за мъже и жени?

Клек, тяга, скок, напади, лицеви опори и контролирано набиране.

А ето и нещата, без които да не тръгваш за залата!

Наръчник на новака във фитнеса

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *