„Програмата“ и L’EUROPEO представят фотографската изложба „Изчезналите кина на София“

В лентата на времето или в живота ни като на кино

0 коментара Сподели:
фотографската изложба "Изчезналите кина на София"

София в началото на XX век.

Ера на процъфтяваща култура, дишаща през своите неспирни пищни мероприятия. Ера, в която да отидеш на кино е същинско преживяване.

През есента на 2023 чрез фотоизложбата „Невидима София“ Програмата изследва в дълбочина гаснещите архитектурни съкровища на столицата. Сега медията отново поема ролята на куратор и те връща във времената, в които столичани прекарват вечерите си в киносалоните на „Глория палас“, „Роял“, „Европа палас“, „Балкан“, „Рекс“, „Славянска беседа“ и много други.

От 24 април в галерия nOva art space

ще имаме възможността да разгледаме връзката между минало и настояще, игра на преди и след, на тогава и сега, в търсене на отговор защо се случи така и къде изчезнаха всичките ни кина? Фотографиите на Георги Андинов, Александър Станишев и Ивелина Димчева ще проследят съвременната визия на някои от култовите места, съпоставени с архивните кадри на цяла отминала ера.

Защото тя ще е жива, докато има кой да си спомня и разказва за нея.

Изложбата „Изчезналите кина на София“ се осъществява с подкрепата на гигантите в качествената и чиста козметика Etat Pur, най-добрия приятел на предстоящите топли дни GIN 1689, изкусителния аромат на NESCAFÉ® Dolce Gusto® и посланиците на елегантния начин на живот SETU fine living boutique.

С благодарности към Столична община и nOva art space.

Събития за седмицата: 8-14 април

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *