Жените на върха: Биляна Савова

The Professionals: Март е поводът да изпием кафето си с една любима жена - показваме ти я като собственик и креативен директор на PLAN TO BE GENERATOR

0 коментара Сподели:
Жените на върха: Биляна Савова

Те са жени на върха – сърфират по високите позиции на реномирани и доказали се на бизнес картата компании. Знаят отлично, че животът обича смелите. И изнасят успеха на силата на нежните си рамене. Този месец Go Guide се изкачва до корпоративния Монблан, за да ги попита: каква е цената на това да си успешен, как балансират между личния и професионалния живот и кога намират време да бъдат просто жени. Представяме ти дамите на отговорните позиции в големите компании.

Познаваме Биляна Савова като собственик и креативен директор на PLAN TO BE GENERATOR,

дългогодишен арт директор на списание EVA и основател на фондация МС – Мога Сам. Освен всичко това, Биляна е същински генератор на сила, тя е електричество и светлина, тя е излъчване, решителност и вдъхновение. Възхищаваме се на личността й, на постигнатата духовна цялост, на случките по житейския път, които умее да превръща в смисъл.

Нейният огън пали хиляди умове,

затова този месец ти представяме частичка от нея и проектите, които смятаме за есенциални.

Опиши се с цвят, природна картина и звук.

Цветът е бял, картината е плаж със златен пясък и изумрудена вода, звукът е компилация – хорът на птиците, ритъмът на вълните и солото на радостни делфини.

Жените на върха: Биляна Савова

Как успя да съчетаеш своето бизнес амплоа с духовността и всички практики, които я съпътстват?

Духовността е част от всеки един човек и ние сме родени с нея. За съжаление я губим. Арогантно я пренебрегваме. Или може би сме объркани – какво точно е духовен човек. Не се разделям. В последните години основната ми цел е да се оцелостя. Всеки ден съм все по-цяла. И това, което съм в различните аспекти на живота си, съм си аз – независимо дали говорим за бизнес, за лични взаимоотношения, за духовно развитие.

Духът ми е и там, където почивам, и там, където работя. Не е съчетаване, а е свързаност.

На кое свое качество се възхищаваш от сърце?

Събудих или върнах в себе си силата и вярата, че мога. И истинска възхита изпитвам, когато задвижа идеите си, които ме спохождат всеки ден. Не всички, разбира се, но тези, които са най-напористи, ги осъществявам. Много съм завладяна от способността да програмирам себе си и обозримото ми бъдеще. Да го виждам във въображението си в най-малките детайли и след това да наблюдавам как се въплъщава в реалността ми. Това всъщност е и фокусът ми във всички програми, които създавам.

Искам да накарам и другите да го усетят, защото всеки един от нас го може.

Жените на върха: Биляна Савова

Каква е била/е твоята движеща сила в професионален план?

Каквото и да работя, а аз съм работила много и различни неща в зрелия си живот, винаги съм се стремяла към това да давам най-доброто от себе си, което мога в този момент, както и непрекъснатода се уча, за да ставам все по-добра.

Какво предстои за фондация МС – Мога Сам, за Plan to Be Generator и за теб самата.

Както обичам да казвам – събуждам се всяка сутрин за велики дела.

И отговорът на този въпрос може да е същият – предстоят велики неща.

Успяваме, аз и малкият ми екип, да продължаваме да движим и проектите на фондацията, които са свързани с това да помагаме на хора с тежки диагнози и да провеждаме еднодневните градски ритрийти за деца и възрастни – New8, 8for8 Teen и Малките учители. И също – да намираме все повече разбиране и доверие в корпоративните екипи, с които пък правим най-новите ни, специално създадени за тях корпоративни програми – 20 hours of mindfulness и Plan 42.

Жените на върха: Силвия Чапарова-Алексиева

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *