Met Gala 2024 ще е епична – в журито влизат Bad Bunny, Дженифър Лопес и Зендая

Тази година „Модните Оскари“, ще са на тема „Спящите красавици: Пробуждане на модата“, а ето и кой влиза в звездното жури

0 коментара Сподели:

Met Gala 2024, която ни очаква в първия понеделник на май, е най-най-най-грандиозното събитие в света на модата и в шоубизнеса изобщо.

Ето защо, когато тази година Институтът за костюми обяви темата на пролетната си изложба – „Спящите красавици: Пробуждане на модата“, целият свят затаи дъх, а ние само си представихме с какви визии ще избухнат звездите. Напомняме ти, че Met Gala или Met Ball, официално наречена Costume Institute Gala или Costume Institute Benefit, е годишна галавечер за набиране на средства, провеждана в полза на Института за костюми на Metropolitan Museum of Art в Ню Йорк. Met Gala е най-престижното и бляскаво модно събитие, известно още като „най-голямата вечер на модата“ или „Модните Оскари“. Кой ще присъства на вечерта, решава вездесъщата Анна Уинтур, защото събитието по традиция е организирано от модната библия Vogue. Анна, която е водещ председател на галата от 1995 г., ръководи както комисията по благотворителност, така и списъка с гости. През 2014 г. билетите за Met Gala струваха 30 000 щатски долара, а цената да си на събитието достигна до 50 000 през 2023 г. В момента говорим за суми от 50 000 до 350 000 долара за покана.

Всяка година събитието празнува конкретна тема, а стилисти, звезди, модни гурута и дизайнери чакат с нетърпение тя да бъде обявена, за да развихрят въображението си и да покажат на какво са способни.

На Met Gala сме виждали буквално всичко – от рокли, превръщащи се в други рокли, през полуголи тела до истински пепеляшки с вълшебни пръчки,

от които излиза дим, като визията на Зендая през 2023 г. Голямата новина месеци преди събитието е, че Bad Bunny, Крис Хемсуърт, Дженифър Лопес, Зендая и Анна Уинтур ще са официални съпредседатели на тазгодишното издание на бала, а почетни председатели за вечерта ще са творческият директор на Loewe Джонатан Андерсън и изпълнителният директор на TikTok Шоу Зи Чу.

Рапърът Bad Bunny ще присъства на галата за трети път (след като миналата година дебютира с незабравим костюм без гръб от Jacquemus), докато актьорът Крис Хемсуърт ще дебютира на най-значимото модно събитие. Като 13-кратен гост на галавечерта

Дженифър Лопес е усвоила изкуството да представя запомнящи се визии.

Актрисата Зендая, която е стъпвала по стъпалата на Met общо пет пъти дотук, също се доказа като постоянен фаворит на феновете на червения килим. Някои от най-добрите ѝ стайлинг моменти на галата включват спиращата дъха рокля на Dolce & Gabbana през 2017 г. и визията ѝ от Versace, вдъхновена от Жана д’Арк през 2018 г.

Тази година дрехите, обхващащи няколко десетилетия, които ще се изложат на събитието, са представени по изцяло нови начини. Използвани са AI, GCI и др., като интерпретации виждаме върху темите земя, море и небе. Нямаме търпение за първия понеделник на май – ще бъде епично!

За още от същото – виж Най-възрастното дете на модата: Даяна Врийланд – непоправимата!

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *