Жените на върха: Жасмина Янкова

The Professionals: Виж магията на specialty кафе културата през погледа на собственичката на Jasmin Coffee Roastery

0 коментара Сподели:
Жените на върха: Жасмина Янкова

Те са жени на върха – сърфират по високите позиции на реномирани и доказали се на бизнес картата компании. Знаят отлично, че животът обича смелите. И изнасят успеха на силата на нежните си рамене. Този месец Go Guide се изкачва до корпоративния Монблан, за да ги попита: каква е цената на това да си успешен, как балансират между личния и професионалния живот и кога намират време да бъдат просто жени. Представяме ти дамите на отговорните позиции в големите компании.

С голямо желание и страст преди повече от пет години Жасмина открива ниша, която да запълни с липсващата тогава в град Варна specialty кафе култура.

Собственичката на Jasmin Coffee Roastery описва себе си като романтична натура, съумяваща да визуализира нещата в реалистично най-добрия им вариант. Вярва, че положителната нагласа и енергия поражда доброто стечение на обстоятелствата и ни среща с най-подходящите партньори. Опитът ѝ в сферата на маркетинга и счетоводното обслужване на мероприятия ѝ помага да реализира идеята си стъпка по стъпка, преминавайки през редица курсове. Резултатът е ароматната пекарна за кафе на Jasmin Coffee Roastery.

Как би описала характера си – мек и романтичен като капучино или остър и силен като ристрето?

Бих казала, че в работен режим съм ристрето, с ярък, богат и комплексен вкус, който дава енергия и хъс за творчество през деня. Когато почивам или пътувам, съм капучино, с мек вкус и наслада за релаксиращите моменти.

Кога и как кафето пресече твоя път?

Интересът ми към напитката се засили вследствие на многото пътувания през годините. На различните места по света откривах много различни вкусове и кафе традиции: от традиционното тъмно изпечено, горчиво кафе до кафе с различни видове подправки и ритуали на поднасяне. Досегът ми със Спешълти кафе културата обаче беше момента, в който реших, че това е най-уникалната напитка. Започнах да търся този вкус, но се оказа, че в България се предлагаше много ограничено, а в нашия град почти липсваше.

Постепенно осъзнах желанието си аз да предложа честен продукт по най-уникалния за мен начин – прясно изпечено от мен кафе.

Стремим се да предлагаме fair trade кафето, което означава, че производителите получават относително честно заплащане за труда си, който е предимно ръчен. Това съвпадна и с моя отдавнашна мечта – да имам свое уютно място, където да предлагам само най-висок клас продукти.

Трудно ли е за жена да пробие в бизнес, доминиран предимно от мъже?

Не бих казала че е трудно, тук основен фактор е клиентът – успявам ли да предложа кафе, чийто вкус да искат да имат всяка сутрин, или не? При печене бих казала, че се съревновавам с мен самата. Има много по мъжки професии, в които дамите се справят блестящо, така че аз не съм голямо изключение.

Обожавам печенето на кафе, този процес е магичен.

Ароматът на печащо се кафе, особено на фазата преди карамелизация, е толкова вълшебен, че води до пристрастяване.

Жените на върха: Жасмина Янкова

Кое смяташ е личното качество, което ти помага най-много в професионален план?

Стремежът ми за перфектно изпълнение; коректното отношение към клиента и партньорите; постоянна работа по усъвършенстването на продукта и предлагането. Освен вкус и аромат аз търся и се стремя към създаване на преживяване.

Всяка чаша кафе трябва да носи духа на страната и фермата производител, но и нашия индивидуален отпечатък.

Жените на върха: Жасмина Янкова

Какво предстои за Jasmin Coffee Roastery до края на годината?

Плановете ни са да разширим предлагането, като отворим нови обекти. Участие в множество събития за популяризиране на Специалното кафе – презентации и дегустации, някои от които съвместно с КАБ (Кафе асоциация България).

Lumina Park ще блести до 17 март – улови магията на светлината с намалени билети и концерт под звездите

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *