Жените на върха: Диана Раденкова

The Professionals: Представяме ти една IT дама, която познава успеха и ще ни разкаже за пътя си до Associate Delivery Director в SoftServe

0 коментара Сподели:
Жените на върха: Диана Раденкова

Те са жени на върха – сърфират по високите позиции на реномирани и доказали се на бизнес картата компании. Знаят отлично, че животът обича смелите. И изнасят успеха на силата на нежните си рамене. Този месец Go Guide се изкачва до корпоративния Монблан, за да ги попита: каква е цената на това да си успешен, как балансират между личния и професионалния живот и кога намират време да бъдат просто жени. Представяме ти дамите на отговорните позиции в големите компании.

Като логично продължение след математиката и информационните технологии Диана Раденкова попада в IT сектора

и открива „своето нещо“ в лицето на управлението на проекти. Специализира Софтуерно инженерство в СУ, а до момента има над 10 години опит в сферата. В екипа на SoftServe е от 2016 г., като за това време успява да разбере каква е есенцията на работата и да се движи в една скорост с бързоразвиващите се темпове в индустрията. Кои неща задържат Диана в компанията, как разпуска и защо избира тази посока – чети в следващите редове.

Как ще се представиш на нашите читатели?

Здравейте, казвам се Диана. Имам повече от 10 години опит като ръководител на проекти, като от 8 години работя в SoftServe. Текущата ми позиция е Associate Delivery Director.

Образованието ти е в сферата на софтуерното инженерство и бизнес администрацията. Защо избра да следваш тази посока? Какво те привлече в едното, в другото и как ги съчета на практика?

Още в училище математиката и информатиката ми бяха най-интересните предмети. Факултетът по математика и информатика към Софийския университет беше логичният избор за висшето ми образование. Специалността Софтуерно инженерство беше пусната за първи път в годината, в която кандидатствах, и покриваше целия процес на един ИТ проект.

Така разбрах, че позициите с управление на проекти са най-интересни, тъй като разглеждат проекта като цялостна единица.

Записах и допълнителна магистратура по бизнес администрация – там покрих теми, като стратегическо управление и мениджмънт, икономика и бизнес анализ, глобални предизвикателства в бизнеса и т.н. Докато бакалавърът ми помогна за практическото управление на проекти, магистратурата ми даде цялостната картина.

В екипа на SoftServe си от 2016. Какво научи за себе си през тези години?

Ще споделя три неща, които научих през годините – проактивността и умението да се адаптираш към промени. И светът, и ИТ индустрията се развиват с изключително бързи темпове.

Ако не си склонен към промени и придобиване на нови релевантни знания, ще изостанеш.

Радвам се, че тук имам възможност да се развивам постоянно с достъп до различни ресурси и курсове; важността на междуличностните отношения на работа, изключително приятно е да работиш с приятели, а не просто колеги; може би най-важното, което научих, е, че трябва да си спокоен и да вземаш обмислени решения, дори и ситуацията да е стресова. Харесва ми, че работим в хибридна среда и така по-лесно контролирам натоварването и стреса.

Кои са нещата, които те задържат в компанията толкова години?

Разнообразните проекти! Отделът, в който работя, отговаря за проекти от Югоизточните Съединени щати (Флорида, Джорджия, Тенеси, Алабама и т.н.), което гарантира, че не са от един и същи домейн, а са доста различни.

Това осигурява разнообразие и постоянно разучаване на нови неща.

По този повод не е имало момент, в който да ми стане скучно.

Как минава един твой почивен ден? Как разпускаш?

Планът зависи от времето и сезона. Ако е приятно, винаги предпочитам да съм сред природата. Ако е лошо, се събираме с приятели и играем бордови или компютърни игри. През работната седмица се опитвам да съчетавам покрай работата и йога практики.

Елена Телбис в търсене на справедливост – гледаме Prima Facie

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *