Лиана Балева – в готовност за изкачване на върхове

Даваме ти дневна доза мотивация - срещаме те с още едно успешно момиче от стажантската програма Hub by Yettel

0 коментара Сподели:
Liana Baleva

Момичето, с което те срещаме, е планинско чедо по рождение. Родом от Троян, всяка сутрин в продължение на 19 години се събужда с изглед към планината. Няма как да не пламне любов помежду им. Именно затова днес Лиана Балева е винаги в готовност за изкачване на върхове – планински, професионални и житейски. Заходът ѝ нагоре започва още когато трябва да избере какво ще учи като студентка. Като повечето млади хора, не е сигурна с какво иска да се занимава. Интуицията ѝ обаче е добър компас. Избира „Мениджмънт и бизнес информационни системи“ и никак не съжалява.

Харесва ѝ, че съчетава технологиите с бизнеса и се сблъсква с много практически казуси.

Никак не са лесни, но пък именно така се калява характерът, учи се да бъде самостоятелна и да не се отказва пред трудностите. Все качества нужни и в планината. Убеждава се в това още при първия връх, който изкачва – първенецът на Стара планина връх Ботев – изкачване трудно и продължително, но за сметка на това – страшно удовлетворяващо.

С малки, но сигурни стъпки вече се изкачва и към следващата цел – този път в професионалното поприще.

От началото на годината е стажант в Yettel. Това е първият ѝ стаж. Преди това работи в областта на бързооборотната търговия до момента, в който не решава, че ѝ е време за смяна на курса. Така след дълго търсене открива стажантската програма Hub by Yettel, кандидатства и ето я днес в стажантския отбор на телекома.

„Част съм от отдела, който подготвя потребителските кампании, осигурява офертите в различните канали за частни и бизнес клиенти и съдейства при разрешаването на клиентските казуси. В момента работим по роботизирането на част от бизнес процесите и е супер интересно. Така ще вършим работата си по-бързо и по-лесно“, разказва Лиана.

Телекомуникационният бранш ѝ е интересен заради това, че обхваща в себе си различни области –

от мрежови системи и технологии до търговия, маркетинг и много други. И определено е поле, в което има какво да учи и накъде да се развива. Другото, което я спечелва, са хората – приветливи и приятелски настроени от самото начало.

От опит знае, че имаш ли приятели до себе си, всичко е много по-хубаво.

Точно какво се случва миналата година, когато с компанията ѝ отсядат в хижа Мазалат в Стара планина. „Запознахме се с група, която беше дошла да отпразнува 30-годишния юбилей на свой приятел. Включиха и нас и изкарахме страхотен празник. Така от непознати планината ни направи приятели“, разказва Лиана.

Паралелите с планината не свършват дотук. Сравнява я с работата и професионалното израстване.

„Планината е като работния процес – продължителен, труден, изморителен. Веднъж обаче стигнеш ли целта, ще рабереш, че всяко усилие си е заслужавало. Учи те на дисциплина, кoлегиалност и никога да не се отказваш от целта въпреки трудностите. Това са все важни уроци – важни и за работата, и за живота“, добавя тя.

Girl Power в света на телекомуникациите

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *