Как се създава дизайн за вечно приятелство – отговорите дават Антония и Анастасия

Jobfellas: Ето кои са тайните да намериш своята половинка...в работата

0 коментара Сподели:
Devexperts

Антония е Team Lead в Devexperts, където ръководи екип от front-end програмисти,

лектор е на редица технически обучения и успешно развива свой YouTube канал.

Анастасия Паулик е UI/UX дизайнер и почитател на функционалния и изчистен дизайн.

Aнтония и Aнастасия се срещат в проект на Devexperts и успяват да изградят връзка, която води не само до професионални успехи, но и до едно истинско приятелство.

Как се сформира тандемът ви?

Devexperts

Антония: Срещнах Настя, докато работех във втория си проект в Devexperts. Тя беше първия дизайнер, с когото имах удоволствието да работя в компанията (и най-специалният). Смятам, че комуникацията е изключително важна за качествената работа и наистина оцених колко лесно можех да общувам с нея. Тя непрекъснато се обръщаше към мен за обратна връзка и понякога дори предлагаше промени, само за да направи моята работа по-лесна. Ето това е сигурен начин да спечелите сърцето на един front-end програмист. След това аз започнах работа по друг проект и за кратко прекъснахме връзка. Няколко месеца по-късно обаче, Настя ми писа с десетки въпроси, свързани с начина на живот в България, защото обмисляше да се премести тук.

С радост отговорих и не след дълго хапвахме суши заедно в София.

Настя: Работех в проекта от известно време, когато Антония се включи в екипа. Предполагам, че веднага я харесах, просто комуникацията с нея беше много лесна. Успяхме да създадем приятна връзка и дори и когато тя напусна проекта, не беше трудно да запазим контакт.

На какво те научи другият?

Devexperts

А: Настя неволно ме научи колко е важно търсенето на обратна връзка. Това остави трайно впечатление у мен. И до днес се старая да искам такава от колегите и да не избирам най-лесното решение за себе си, а да обмисля и другата страна.

Това е съпричастност и емпатия.

Н: Бях много впечатлена от увереността на Антония в сферата на публичните изяви. Тя е била лектор на много събития, конференции, успешно поддържа YouTube канал. Това ме вдъхнови да поема ролята на лектор в dxTechTalk – поредица от събития за споделяне на знания за IT специалисти, организирана от Devexperts.

Кой е най-големият ви общ успех?

Devexperts

А: Освен успешните подобрения на проекта, по който работехме, моят най-голям успех винаги ще бъде създаването на това приятелство. Да, перфектният дизайн, добрите работни процеси и качественият код са хубаво нещо, но няма по-ценно от това

да имаш възможността да работиш с хора, на които имаш доверие и на които се възхищаваш.

Н: Мога само да се съглася с Тони.

Позитивът от това да имаш колега, на когото можеш да разчиташ за всичко е…

Devexperts

А: В моя случай, това е някой, който винаги има крем за ръце и шоколад под ръка. Също така, почивките по време на работа са много по-приятни. Понякога, когато не сме се виждали дълго време, е голямо предизвикателство да останем продуктивни, защото имаме толкова много да си кажем. Точно затова се стараем регулярно да си правим разходки и след работа.
Н: Понякога е трудно да напаснем графиците си, но когато работя рамо до рамо (буквално) с Тони и виждам амбицията й, винаги се вдъхновявам.

Разбира се, в дните, в които успяваме да обядваме заедно, работният ден се превръща в нещо много по-специално.

Рамо до рамо в автомобилния занаят – срещаме те с Драго и Тодор

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *