Пет локации в София, в които виното е главният герой

Wine On The Menu: Показваме ти столичните отбивки за винени срещи

0 коментара Сподели:
Mediterra Restaurant & Wine Bar

Тероара на любовта е заключен между редовете на тези винени листи.

Ресторант, бар или специално посветено на виното място – тук идваш, когато искаш да си сигурен, че прекарването ти ще бъде обилно полято с повече от същото – най-доброто вино, което можеш да намериш.

А когато си тук, не забравяй любимия ни италиански израз:

годините, любовниците и чашите вино, никога не се броят!

Cava

Cava

Дълги вечери и сладки приказки, фантастични хапки и обаятелни вина – в Cava винаги сме се чувствали като у дома си. Понякога си мислим, че е заради интериора, друг път – заради храната, но като че ли най-често е заради виното, защото не е ли домът там, където е най-любимото ти вино? Тук всички дни са уютни, ароматни и топли (и сивите зимни даже), а храната и напитките са в перфектен унисон с обстановката и идеята, че най-хубавите моменти от живота само чакат да им се насладим.

ул. „Парчевич“ 52
088 777 0027

Craft

Craft

Винен бар по своята душа и бистро във физическото си проявление, Craft е място, което бързо става любимо, не само заради броя на чашите, които неусетно се сменят. Синоним на уют, тук отношението, вложено в менюто, обстановката и виното, личи във всеки детайл. С винена листа, в която ще намериш вина както от Стар, така и от Нов свят (със завидно присъствие на етикети от България), и с предложения на чаша, които се сменят всяка седмица, Craft e великолепен избор за всичките ти февруарски винени срещи с любими, а защо не и просто с теб.

ул. „Цар Асен“ 53
089 441 9133

Mediterra Restaurant & Wine Bar

Mediterra Restaurant & Wine Bar

Освен със страстни италиански и испански ястия, тапаси и куп други вкусотии, в Mediterra Restaurant & Wine Bar ще се насладиш на една от най-разнообразните вино селекции в града. Тук предложенията включват палитра вкусове от Северна Македония, Франция, Италия, Испания, Португалия, Гърция, Германия, Австрия, Израел, Нова Зеландия, САЩ, България и Аржентина. Ако имаш нужда да се посъветваш, за да подбереш перфектния еликсир в това своеобразно море от вино – обърни се към сомелиера им, който е на разположение да ти помогне с избора на съвършеното питие за всеки твой повод.

бул. „Витоша“ 89B
088 795 5525

Vienna Café & Restaruant

Vienna Café & Restaruant

Този месец прожекторите са насочени към питието на всички богове и правилните места, на които да го откриеш и да му се насладиш. Отбиваме се до една от интернационалните отбивки в града, добре позната със съвършените ястия от Централна Европа и с пословичната романтика, която се носи из въздуха. Част от винената им селекция включва фантастични бели вина от Бургундия, Фриули и Тоскана, нежно розе от Кот дьо Прованс или червено вино от Кот дю Рон. Разбира се, не липсват и български предложения, с които представят локалните производители и най-доброто от избите им.

бул. „Витоша“ 89B
088 865 5535

Vineria Wine Bar & Shop

Vineria Wine Bar & Shop

Представяме ти едно ново кътче, което вече се превърна в любимо място за хората, които обичат хубавото вино, съчетано с вкусна храна в уютна обстановка. Vineria е вино бар и магазин, предлагащ разнообразна селекция вина, с акцент върху такива от местни бутикови изби. Тук може да изпиеш ароматна кафе напитка с вкусни десерти или приготвен на място панини сандвич. Предлагат още плата от висококачествени български и италиански колбаси, сирена и тапаси. Гарантираме ти запомнящо се изживяване, а домакините с радост ще ти помогнат да намериш своето вино.

ул. „Цар Асен“ 19
088 676 4040

Еко категорията на Go Guide Food&Drink Awards – виж местата, които ни впечатлиха с еко практики

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *