Събития за седмицата: 5-11 февруари

Следвай стъпките на романтиката

0 коментара Сподели:

Добре дошъл, февруари!

Пожелаваме си само любов и се оставяме в прегръдката на София. В следващите 7 дни столицата ще те разходи по стъпките на изкуството, предлагайки близка среща с фотографии и картини. Седмицата ще ти предложи и да се сгодиш за късото кино със специална селекция от филми за 2023 г. В събота следвай стъпките на романтиката – тя ще те отведе до базар, където те очаква перфектният подарък за Свети Валентин.

Хайде да започваме!

Симулакрум
5 февруари, Gallery Synthesis

Симулакрум

Понеделнишката ни отбивка е към театрално-фотографския пърформанс с авторски текстове по идея на Димитър Крумов и сдружение „Конклав“. Очаква те среща с хора, които ще се опитат да те убедят в съществуването си. Изправени до собствените си портрети, събитието ще провокира изричането на истини и лъжи, за да покаже, че противопоставянето е излишно, а реалността е „просто един разказ, който си повтаряме до припадък и в чиято истинност сме убедени“.

Credo Box: ФРАГМЕНТИ // Стилиян Гошев
до 17 февруари, Credo Bonum Gallery

Credo Box: ФРАГМЕНТИ // Стилиян Гошев

През февруари ще имаш възможността да се докоснеш и до изследване в сферата на фотографията, което превръща пространството в парчета от запечатани образи. Авторът на „Фрагменти“ е Стилиян Гошев, който създава проекта с теми от природата и моменти, улавящи сливането между човек и пейзаж. Стани тайният наблюдател и се отдай на мисълта и въображението.

МАЙКА – изложба на Моника Попова и Методи Попов
до 23 февруари, галерия „Райко Алексиев“

МАЙКА – изложба на Моника Попова и Методи Попов

Тази седмица те водим и до експозицията „Майка.

Изложбата се вдъхновява от взаимоотношенията в семейството и се задълбочава в различните роли, които жената заема. Подготви се да се пристрастиш!

Best of 2023: Клуб на пътешественика
8 февруари, Клуб на пътешественика

Best of 2023: Клуб на пътешественика

Правим кратък завой в миналото и се отпускаме в спомените с кино изживяванията, които направиха най-голямо впечатление през 2023 г. В програмата присъстват заглавия, подбрани от публиката, а филмите, до които ще имаш достъп, включват късо кино с истории за боклука на Ню Йорк, дълбоките планини на Япония, Северна Корея и най-мрачния режим в света, шофьорския курс в Иран и други. Забрави за географските граници и опознай света от удобството на киното.

LOVE STORY POP-UP BAZAAR at EXE CLUB | ft. Angel Events
10 февруари, EXE

LOVE STORY POP-UP BAZAAR at EXE CLUB

През уикенда отиваме на базар за Свети Валентин.

EXE ще отвори врати за продуктите на над 40 български бранда, за да имаш свободата да избереш най-добрия подарък за твоята половинка. Освен това на място ще има музикална атмосфера и авторски коктейли – още ли се чудиш?

Пет причини да дадеш своя вот за любимите си заведения на Go Food&Drink Awards

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *